Concurs de pescuit sportiv pentru copii institutionalizati

40 de copii aflați în plasament în cinci case de tip familial, structuri rezidențiale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, au participat la un concurs de pescuit sportiv organizat sâmbătă, 26 mai 2018, la bazinul Piscicol Izvoarele 1.
Acțiunea a fost organizată de Asociația Pescar Sportiv din București cu sprijinul SC Piscicola Sport SRL, care administrează bazinul piscicol Izvoarele 1 din județul Giurgiu.
A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, în preajma zilei de 1 Iunie, organizatorii acestui eveniment să ofere o zi de neuitat copiilor din casele de tip familial din Giurgiu. Ca și în edițiile precedente, ediția din acest an, cea de-a opta, a fost un exemplu de responsabilitate socială, atât Asociația Pescar Sportiv cât și administrația bazinului piscicol Izvoarele 1 reușind, printr-o organizare exemplară și dând dovadă de spirit civic și altruism, să ofere multe bucurii copiilor. Organizatorii le-au asigurat transportul, tricouri personalizate, șepci și toate cele necesare pescuitului (undițe, momeli, cârlige), precum și două mese copioase câmpenești, atât la sosire cât și la plecare.Copiii, având vârste cuprinse între 6 și 17 ani, au deprins tehnicile de pescuit staționar, fiind entuziasmați de câte ori reușeau să prindă în undițe pești sau raci. Ziua a fost plină de surprize plăcute pentru copii, una dintre acestea fiind prezența lui Pepo, un clovn care i-a antrenat în numeroase jocuri. Copiii au îndrăgit în mod special activitățile de face painting realizate de Pepo, care i-au ajutat să fie mai aproape de personajele preferate, animăluțe, fluturi, prințese sau pirați.
Ziua s-a încheiat cu festivitatea de premiere a concursului sportiv: toți copiii au primit diplome de participare și pungi cu cadouri iar primii trei clasați, cei care au prins cei mai mulți pești, au primit și cupe și undițe de pescuit.“Păstrând tradiția începută în anul 2011, și în acest an am încercat să aducem un zâmbet pe fețele copiilor instituționalizați din municipiul Giurgiu. Ca și în anii trecuți, Asociația Pescar Sportiv cu sprijinul SC Piscicola Sport SRL, minunatele noastre gazde, alături de alți mulți minunați oameni care au sponsorizat acest eveniment, am încercat să le oferim o zi de neuitat acestor copii, să ne bucurăm împreună de zâmbetele lor, de peștii prinși, și, de ce nu, să ne aducem aminte că cineva odată ne-a introdus și nouă acest <> al pescuitului. Poate că suntem datori să-l transmitem mai departe”, a declarat Ionuț Silivestru, reprezentant al Asociației Pescar Sportiv din București.
Conducerea Direcţiei Generale de Asistență Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu adresează mulţumiri tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestei acţiuni şi s-au implicat pentru a aduce bucurii copiilor aflați în plasament în cele cinci case de tip familial.