Crucea Rosie in proiectul “Banca de alimente”

Crucea Rosie in proiectul “Banca de alimente”
Crucea Rosie Romana impreuna cu Fundatia Carrefour si Carrefour Romania implementeaza proiectul „Banca de Alimente pentru inca 18 judete”. Acesta care are ca obiectiv ajutorarea cu alimente de baza a familiilor si persoanelor nevoiase din judetele in care nu exista inca Banca de Alimente.
Incepand din luna aprilie a.c., 15.800 de familii sarace din judetele Alba, Bistrita, Botosani, Caras Severin, Covasna, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomita, Neamt, Olt, Salaj, Tulcea, Teleorman, Vaslui si Valcea vor primi pachete cu alimente greu perisabile. Fiecare pachet contine: conserve din carne, pateuri, orez, zahar, ulei, faina, malai, fasole uscata, bulion, paste fainoase si biscuiti. In total vor fi distribuite aproximativ 150 000 kg de alimente.
In fiecare din cele 18 judete vor fi cate 877 de beneficiari, evaluati in baza Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. Pentru inceput, proiectul va debuta in judetele Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Tulcea, Ialomita si Calarasi, urmand ca pana la sfarsitul lunii iunie sa fie implementat si in celelalte 12 judete.
Valoare totala a proiectului „Banca de Alimente pentru inca 18 judete” este de 200 000 de euro din care Fundatia Carrefour si Carrefour Romania au contribuit cu o finantare de 150 000 de euro si Crucea Rosie Romana cu 50 000 de euro.
„Incepand din septembrie 2009, datorita generozitatii partenerilor si a donatorilor sai, Banca de Alimente este unul dintre proiectele de succes ale Crucii Rosii Romane. In demersul nostru de a trai intr-o lume fara foame, avem alaturi cele mai importante lanturi de super si hyper – marketuri, in cele 29 filiale unde exista astfel de magazine. Fundatia Carrefour a raspuns apelului nostru de a sprijini cu alimente si populatia care locuieste in cele 18 judete fara astfel de centre comerciale. Datorita parteneriatului dintre Crucea Rosie si Fundatia Carrefour, 15.786 de familii vor beneficia de  alimente in valoare de 150.000 de euro. In pragul Sarbatorilor Pascale, colaborarea noastra reprezinta un exemplu de umanitate, ce va aduce lumina si bucuria in sufletele si pe masa celor nevoiasi”, a declarat doamna Mihaela Geoana, Presedinte a Socitatii Nationale de Cruce Rosie din România.
Reamintim ca proiectul umanitar Banca de Alimente a fost implementat in septembrie 2009 cu scopul de a sprijini cu alimente de baza familiile sau persoanele singure care nu-si pot procura prin fortele proprii necesarul zilnic de hrana. In peste 2 ani de proiect au fost ajutate cu alimente de baza un numar de 59 785 de familii si persoane singure, din care 12 400 de familii au primit alimente colectate in magazinele Carrefour.
Director – Marian Macelaru