Curatenie de primavara in cimitirele din Giurgiu

Curatenie de primavara in cimitirele din Giurgiu
Curatenie de primavara in cimitirele din Giurgiu

In toamna anului trecut municipalitatea a decis ca trebuie facuta o curatenie generala in cimitirele din municipiu, acolo unde nu se mai intervenise de foarte multa vreme si, in acest sens, a fost semnat un protocol de colaborare cu Penitenciarul de Maxima Siguranta Giurgiu. Conform acestuia, persoanele private de libertate au fost scoase la munca in cimitirele din oras, doar in câteva saptamâni reusind sa curete de vegetatie mormintele si sa adune gunoiul din aceste spatii.

Si in aceasta primavara, Societatea Intretinerea Piesagistica a Spatiilor Verzi se va ocupa de curatenia in cimitire, atât cu forte proprii, cât si cu ajutorul a 45 de persoane private de libertate. Astazi au fost demarate aceste activitati, atât in Cimitirul Smârda, cât si in Cimitirul Haralambie, lucratorii ocupându-se atât de curatarea aleilor, cât si de cea a mormintelor.

In Cimitirul Haralambie, timp de o luna, vor lucra 30 de persoane private de libertate, iar in Cimitirul Smârda 15 persoane private de libertate, urmând ca si la Cimitirul Evreiesc sa se faca curatenie. Conducerea Societatii Intretinerea Piesagistica a Spatiilor Verzi roaga cetatenii sa respecte eforturile depuse pentru curatarea acestor spatii, sa arunce gunoiul la tomberoane si sa nu vandalizeze mormintele.