Gelu Voicu – spectacol pentru persoanele varstnice de la caminul din Hotarele

nnCăminul pentru persoane vârstnice din localitatea Hotarele, judeţul Giurgiu, a fost gazda unui spectacol deosebit, care i-a încântat pe cei 32 de beneficiari de servicii sociale din acest centru, având vârste cuprinse între 65 şi 91 de ani.
“Cânt şi voie bună” este spectacolul organizat vineri, 22 septembrie 2017, pentru persoanele vârstnice instituţionalizate în căminul din localitatea Hotarele, la iniţiativa doamnei Maria Holtzhauser, cu sprijinul mai multor persoane care au dorit să se implice pentru a le face acestora o bucurie.
Interpreţii care au susţinut spectacolul pentru persoanele vârstnice au fost îndrăgitul artist Gelu Voicu, acompaniat la vioară de Aurel Lăutaru, dar şi Trupa Reverence din Piteşti, compusă din Remus şi Vera Negoşanu (solistă şi instrumentist muzică uşoară), precum şi Rodica Oprican şi Mihai Andreescu (solistă şi instrumentist muzică populară).
Înainte de începerea spectacolului, preotul din localitatea Hotarele, Adrian Cazacu, a sfinţit icoana pictată în holul căminului de către artistul plastic Daniela Chirculescu.
Spectacolul a început la ora 17 şi a durat patru ore, spre încântarea persoanelor vârstnice şi a personalului căminului.
Iniţial, Gelu Voicu a cântat primul, grăbindu-se spre un alt eveniment. Spre surpriza şi bucuria tuturor, a revenit la cămin după o oră şi a reluat spectacolul, împreună cu ceilaţi interpreţi.
Nu este prima dată când Gelu Voicu răspunde invitaţiei doamnei Maria Holtzhauser de a cânta la un cămin pentru persoane vârstnice din judeţul Giurgiu; în luna martie a acestui an, a cântat pentru beneficiarii de servicii sociale din căminul din localitatea Singureni. Şi atunci dar şi acum, Gelu Voicu le-a vorbit persoanelor vârstnice despre privilegiul pe care-l au de a ajunge la apusul vieţii. Nu toată lumea are acest dar de a ajunge ”bătrân”, a spus artistul, emoţionat. Acesta a interacţionat permanent cu beneficiarii serviciilor sociale şi a afirmat că respectă şi iubeşte persoanele vârstnice, fiind cunoscută dragostea lui mare pentru bunicii lui.mPrin cântecele lor, toţi soliştii au dăruit emoţie şi voie bună persoanelor vârstnice din acest cămin.
“Printre noi a fost a fost prezentă şi o zână (Loredana Andreea Topciu), care a adus praf magic şi căreia fiecare bătrân i-a spus o dorinţă…Sper ca la următoarea noastră vizită aici să le putem îndeplini dorinţele!”, a declarat Maria Holtzhauser, cea care a avut iniţiativa organizării tutoror spectacolelor susţinute la căminul din Hotarele, de la data dării acestuia în folosinţă, în luna decembrie 2016.
De la eveniment nu a lipsit Diana Apostoiu (Kids Club), care a prezentat spectacolul dar a şi susţinut cu o parte din produse, cina festivă.
Sponsori au fost restaurantele Dynos şi Trattoria – Camera de Comerţ.
Conducerea Direcţiei Generale de Asistență Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, instituţie în subordinea căreia se află căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Hotarele, adresează mulţumiri tutoror celor care au făcut posibilă organizarea acestei acţiuni şi s-au implicat pentru a aduce bucurii persoanelor vârstnice instituţionalizate în acest cămin.