In weekend, 200 de politisti au fost la datorie

In weekend, 200 de politisti au fost la datorie
In weekend, 200 de politisti au fost la datorie

In perioada 6-7 aprilie a.c., politistii Inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu, impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi  Giurgiu Judetean, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet. De asemenea, politistii au actionat pentru protejarea populatiei impotriva actelor sau faptelor ilicite de comert, a prevenirii furturilor din auto, precum si a respectarii reglementarilor Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor, la societati comerciale asigurate cu paza proprie sau agenti de paza, din cadrul societatilor specializate de paza.

La actiune au participat 201 politisti si 31 jandarmi, au fost controlate 12 societati comerciale, au fost legitimate 196 persoane, dintre care 71 au fost controlate corporal sumar si au fost verificate in trafic 86 autovehicule. Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 180 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 52. 625 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, a Legii 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, a OUG 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice si a Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor.

In urma actiunilor desfasurate, politistii giurgiuveni au constatat 11 infractiuni, din care 8 au fost constatate in flagrant, fiind depistat si retinut un urmarit international care poseda mandat european de arestare emis de autoritatile judiciare Ungare.

Politistii rutieri cerceteaza 6 persoane care au savârsit infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice.