Întalnire comuna de lucru POLITIE – DGASPC in scopul reducerii infractionalitatii juvenile si victimizarii minorilor

infractionalitate juvenilaPolițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu au realizat o întâlnire ce a vizat aspecte comune ale activităților desfășurate de instituțiile prezente în scopul prevenirii infracționalității juvenile și victimizării minorilor.
In aceasta saptamana, conducerea I.P.J. Giurgiu, Poliției Municipiului Giurgiu, polițiști cu funcții de conducere din cadrul structurilor de investigații criminale, ordine publică, combaterea crimei organizate, analiza și prevenirea criminalității și conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu au organizat o întâlnire de lucru cu reprezentanții Centrelor de Tip Familial, în cadrul căreia au fost discutate aspecte privind plecările voluntare ale minorilor din centrele D.G.A.S.P.C., în raport cu existența posibilității victimizării acestora.
S-a discutat concret despre plecările voluntare și au fost prezentate riscurile implicării acestor minori în activități de consum și trafic de droguri, precum și riscul de a deveni victime ale traficului de persoane sau exploatării.
Polițiștii au instruit lucrătorii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu prezenți la întâlnire cu privire la reacția urgentă pentru prevenirea și combaterea situațiilor puse în discuție și au purtat discuții cu privire la răspunderea penală a minorilor, efectele pe termen lung ale consumului de tutun, substanțe psihotrope și ale traficului de persoane.