Jandarmii au început acțiunile preventiv-educative in scolile din Giurgiu

IMG_0061Peste 100 de elevi au participat miercuri, 27 septembrie, la o activitate preventiv-educativă organizată de Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu la liceul Tehnologic “Ion Barbu” și școala generală nr. 6 „Savin Popescu” din municipiu. Timp de două ore, elevii claselor a IX-a, a XI-a şi a XII-a au purtat discuţii cu jandarmii referitoare la violenţa în mediul şcolar şi comportamentul iresponsabil în şcoală şi în societate.
Pe timpul acțiunii jandarmii le-au prezentat cazuri reale şi imagini video cu tineri implicați în fapte comise cu violență, pentru prevenirea unor situații similare în rândul acestora. Totodată, le-au fost exemplificate infracțiuni comise de minori și consecințele pe care le-au avut faptele acestora.
Elevilor din anii terminali de liceu le-au fost prezentate școlile militare de subofițeri și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a putea participa la concursurile de admitere.
Activitatea a fost organizată în baza parteneriatului educațional “Fii responsabil! Gândește-te la viitorul tău!” încheiat între cele două instituții pentru creșterea gradului de siguranță și promovarea unui comportament civilizat în rândul elevilor.