Mircea Pencea, trup si suflet cu localitatea Oinacu

Mircea Pencea, trup si suflet cu localitatea Oinacu
Peste doua luni, Mircea Pencea isi incheie cel de-al treilea mandat ca primar al comunei Oinacu. Va candida din nou.
Un remember al realizarilor sale, nu pentru a-i netezi calea spre un nou mandat, ci doar pentru o statistica la rece.
In primul mandat a reusit sa puna asfalt pe 4,5 km cu fonduri locale, ajutat de Consiliul Judetean. In aceeasi perioada a accesat un program Sapard si a modernizat 8,6 km de drum.
Acesta a fost inceputul. Restul a venit de la sine, apetenta pentru munca a lui Mircea Pencea devenind proverbiala.
A infiintat iluminatul public in localitate, a modernizat continuu reteaua de iluminat.
A construit o statie de apa potabila si o statie de clorinare si a forat trei puturi pentru satele Comasca si Branistea. Reteaua de apa se intinde pe o lungime de 20 de kilometri.
Cladirea primariei este reabilitata si modernizata, de asemenea, au fost reabilitate si modernizate dispensarul uman si Caminul Cultural. Scolile au fost modernizate si sunt igienizate anual. Scoala generala din Oinacu are incalzire centrala, toalete in interior, apa curenta si geamuri termopan.
Periodic sau de cate ori este nevoie, ulitele comunale sunt pietruite si de asemenea, toate intrarile din camp spre sate au fost pietruite.
Au fost amenajate patru parcuri de joaca pentru copii. Au fost ajutate bisericile din Oinacu si Braniste, cu diferite sume pentru consolidari si picturile interioare, iar in satul Comasca s-a construit o biserica noua. De altfel, satul Comasca a fost efectiv, reintrodus pe harta Romaniei…
S-a infiintat o suprafata de 40 de hectare de islaz communal, care se fertilizeaza si se intretine periodic.
S-a introdus centrala digitala si fibra optica, s-a facilitat infiintarea unei farmacii umane si a uneia veterinare si s-a dat tot concursul pentru infiintarea unei agentii CEC in localitate.
Dar de departe cele mai spectaculoase realizari abia acum urmeaza: s-a definitivat studiul de fezabilitate pentru introducerea gazelor naturale in comuna, iar proiectul PNDI de modernizare a unor drumuri de interes local in cele trei sate (11 km) este pe cale sa fie finantat si sa se inceapa lucrarile.
“Ultimul mandat a fost ceva mai greu, si din cauza crizei, dar si a problemelor pe care mi le-au facut unii dintre consilieri, care au votat tot timpul contra proiectelor de modernizare a comunei. Am fost parat si la ANI, pentru presupuse averi fabuloase in tara, pe care nu as putea sa le justific. Cel care mi-a facut asta este un consilier PNL, Tarca Fabian, unul dintre oamenii de incredere ai lui Lucian Iliescu. Au ajuns pana acolo incat sa ma reclame ca de ce nu este trecuta casa parinteasca pe numele meu. O aberatie, atata timp cat tata traieste, iar eu mai am frati care au si ei drepturi. Sigur ca ANI  a facut un raport de evaluare si a clasat cazul, pentru ca nu au constatat nicio neregula”.
Dupa atatea necazuri, l-am intrebat pe primar daca mai candideaza pentru un nou mandat…
“Acum cateva luni am spus ca nu voi mai candida. Dar cand am vazut cati oameni vin sa ma roage sa le fiu in continuare primar, m-am razgandit. Voi candida din partea PSD, voi continua sa gospodaresc comuna, sa o modernizez. Ii asigur pe oameni ca nu ma voi schimba si ca voi ramane acelasi om , aproape de cetateni si de problemele lor. Le multumesc tuturor pentru increderea cu care m-au investit. Sa ne ajute Dumnezeu”.

Un comentariu

  1. Howdy I am so happy I found your blog, I really found you by accident, while I was researching on Google for something else, Regardless I am here now and would just like to say many thanks for a fantastic post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the moment but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic work.

Comentariile sunt inchise