“NU LASA VIOLENTA SA TE TRANSFORME INTRU-UN INFRACTOR!”

“NU LASA VIOLENTA SA TE TRANSFORME INTRU-UN INFRACTOR!”
“NU LASA VIOLENTA SA TE TRANSFORME INTRU-UN INFRACTOR!”

Politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si Serviciului de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu, in parteneriat cu  Inspectoratul de Jandarmi Judetean Giurgiu si Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu, deruleaza o serie de activitati in cadrul campaniei preventive „Nu lasa violenta sa te transforme intr-un infractor!”.

Scopul campaniei il reprezinta reducerea riscului de implicare a elevilor in acte de violenta, iar activitatile vizeaza doua paliere: informarea elevilor cu privire la consecintele unor acte de violenta si modalitatile concrete de prevenire a acestora in unitatile de invatamânt.

Campania preventiva se va desfasura in cadrul liceelor si scolilor din mediul urban si rural din judetul Giurgiu.

Publicul tinta il reprezinta elevii cu vârsta cuprinsa intre 15 si 17 ani.

In cadrul acestei campanii, la data de 26 februarie 2013, la Scoala Generala din Ghimpati si Grupul Scolar Mihailesti, s-au desfasurat doua actiuni, elevii prezenti manifestând interes fata de materialele de informare prezentate, acestia purtând discutii interactive cu politistii.

Politistii de proximitate tin legatura permanent cu reprezentantii unitatilor de invatamânt, reprezentantii societatilor de paza si cu elevii, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica in zona unitatilor de invatamânt, punându-le la dispozitie datele de contact la agentilor arondati fiecarei unitati scolare.

In timpul saptamânii, atât in mediul urban cât si rural (acolo unde este cazul), politisti rutieri si de ordine publica sunt prezenti la inceputul si sfârsitul orelor de curs in proximitatea acestor institutii, in scopul prevenirii oricaror evenimente si asigurarii fluentei traficului rutier.