Pentru mai mulți copii instituționalizați, Moș Crăciun a venit chiar și la Muzeul Satului

Moș Crăciun a venit la Muzeul Satului din București pentru a dărui cadouri copiilor beneficiari de măsură de protecție specială în Centrul de Primire în Regim de Urgență și casele de tip familial Soarele și Sfântul Ioan, structuri rezidențiale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului Giurgiu.
Vineri, 20 decembrie 2019, 35 de copii au mers la Muzeul Satului Dimitrie Gusti din București; pe lângă faptul că au vizitat muzeul și l-au întâlnit pe Moș Crăciun, au avut ocazia de a admira frumusețea obiceiurilor de iarnă datorită membrilor Ansamblului Bosilce (Busuiocul) al Asociației Zaedno din Târgoviște. Tot prin grija Muzeului Satului, copiilor le-a fost servită masa de prânz la hanul din incinta muzeului.
Copiii au fost însoțiți la Muzeul Satului de preotul Tudor Georgian de la Biserica Buna Vestire din Giurgiu, în parohia căreia se află casele de tip familial Soarele și Sfântul Ioan. “Parohia Buna Vestire din Giurgiu aduce calde mulțumiri doamnei prof. univ. dr. Paula Popoiu, director al Muzeului Național al Satului, precum și echipei sale, pentru ideea generoasă de a organiza o colectă de cadouri pentru copiii instituționalizați din județul Giurgiu. Acum, aceștia se vor bucura de Crăciun și Anul Nou de hăinuțe noi, jucării și foarte multe dulciuri.Totodată, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, le dorim multă sănătate tuturor celor din București, Giurgiu și alte localități care au fost ajutoare de nadejde ale Moșului si s-au alăturat acestei cauze nobile”, a declarat preotul Georgian Tudor.
“Biserica Buna Vestire din Giurgiu și Muzeul Satului din București sunt, de câțiva ani, parteneri ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu; în mod constant, au loc acțiuni în parteneriat în beneficiul copiilor aflați în plasament în sistem rezidențial.Tuturor persoanelor implicate în desfășurarea acestor acțiuni le adresez sincere mulţumiri pentru bucuriile aduse copiilor”, a declarat Cătălin Lupu, director general al DGASPC Giurgiu.