Politia din Giurgiu – Ziua portilor deschise

 

Politia din Giurgiu – Ziua portilor deschise
Politia din Giurgiu – Ziua portilor deschise

In perioada 1-5 aprilie a.c., la nivelul judetului Giurgiu, in cadrul Programului „Sa sitii mai multe, sa fii mai bun”, se desfasioara activitati extracuriculare sii extrasicolare avand ca scop combaterea violentei sii identificarea altor riscuri care pot pune in pericol viata sii integritatea elevilor sii a personalului didactic.

In acest context, politisitii impreuna cu reprezentantii Instututiei Prefectului – Judetul Giurgiu, Inspectoratul SIcolar Judetean Giurgiu, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Giurgiu sii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Giurgiu vor organiza sii desfasiura activitati preventive, de informare sii responsabilizare a elevilor, parintilor sii cadrelor didactice, prin care se urmaresite asigurarea vizibilitatii elementului politienesc in mediul sicolar sii diminuarea factorilor de risc infractional sii victimal.

Pe parcursul celor 5 zile, in cadrul programului, politisitii de prevenire din cadrul Biroului de Analiza sii Prevenire a Criminalitatii, cu sprijinul politisitilor de ordine publica sii de proximitate, vor fi prezenti atat in mediul urban cat sii in mediul rural, unde vor desfasiura activitati de informare pe teme privind diminuarea nivelului general de violenta sii a manifestarilor de comportamente necorespunzatoare in interiorul sicolii, modul de reactie in astfel de situatii.

Politisitii doresc astfel sa fie mai aproape sii sa vina  in sprijinul elevilor sii profesorilor in oferirea raspunsului adecvat in cazul in care au de a face cu un conflict, indiferent de natura lui.

Vineri 5 aprilie a.c., incepand cu ora 11.00, la sediul inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu din Bd. CFR, nr. 9, va fi organizata o noua editie a evenimentului „Ziua Portilor Deschise”, dedicata elevilor de la unitatile de invatamant din municipiul Giurgiu.

Vizitatorii se vor putea informa cu privire la activitatile sii tainele meseriei de politisit, vor urmarii mai multe demonstratii practice de autoaparare sii cu caini de serviciu, realizate de politisitii Serviciului de Actiuni Speciale sii li se vor prezenta tehnica sii armamentul din dotare.