Politia Rutiera: Recomandari pentru motociclisti

– Încercați întotdeauna să aveți contact vizual cu șoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria!
– Anticipați intențiile partenerilor de drum – chiar și atunci când șoferii, bicicliștii și pietonii văd că vă apropiați, ei pot aprecia greșit distanța ori viteza.
– Sporiți atenția la viraje și intersecții – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de șoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare!
– Asigurați-vă atunci când virați – șoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră!
– Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!
– Utilizați o cască de protecție omologată – care îndeplinește standardele actuale de siguranță. Evitați să cumpărați o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparația poate ascunde vicii structurale!
– Purtați îmbrăcăminte de protecție pentru motocicliști – numai aceasta poate asigura o bună protecție în timpul unui accident. Este recomandat echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteți adapta la condițiile meteo în schimbare!
– Protejați-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare și praful vă diminuează vizibilitatea și vă pot răni ochii sau fața.
– Fiți vizibil – purtați haine strălucitoare, reflectorizante. Adăugați material reflectorizant sau purtați o vestă reflectorizantă. Păstrați-vă întotdeauna farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lățimea benzii). Evitați unghiurile moarte ale celorlalte vehicule!