Prestari sociale de peste un million de euro/luna

Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Giurgiu, si-a schimbat denumirea odata cu preluarea si a altor activitati in portofoliu. Acum se numeste Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS). Si asta de cand inspectia sociala a trecut in subordinea AJPIS, adica din luna ianuarie a acestui an.
Directorul agentiei, Laurentiu Ionescu ne-a informat ca reorganizarea a insemnat reorganizarea, prin introducerea in cadrul agentiei si a Directiei pentru Inspectie Sociala…
“Aceasta reorganizare era asteptata de mult timp. In primul rand s-a redus birocratia in sistem, pentru reducerea birocratiei in si, fara a mai fi necesara aprobarea procedurilor de la minister.
Prin noul act normativ a fost intarita capacitatea de control a asistentei sociale, dar s-au introdus si sanctiuni mai drastice atat pentru administratia locala, cat si pentru beneficiarii de prestatii sociale”, a precizat Laurentiu Ionescu.
Verificarile in teritoriu se fac cu doua echipe de teren, compuse din cate doi inspector, iar unul ramane la biroul agentiei.
Laurentiu Ionescu a declarant ca in acest moment, agentia este cu toate platile la zi…
“Nu avem intarzieri de plata… Platile se fac in perioada 20 – 30 a fiecarei luni, pentru luna anterioara. Toate sumele de bani se platesc direct persoanelor din evidenta, prin mandate postal sau card bancar… Prin primarii se dau doar ajutoarele de incalzire”.
AJPIS Giurgiu ruleaza lunar peste un million de euro numai pentru prestatii sociale (5.524.068 RON), pentru 65.887 de beneficiari din judet.
Din aceasta suma, 1.279.653 RON sunt numai pentru municipiul Giurgiu, pentru 12.986 de personae care au nevoie de aceste prestatii sociale (sustinatori de familie – 626 persoane, venit minim garantat – 307 persoane, alocatii de stat – 11.218, indemnizatie de crestere a copilului – 449, etc).