Programul „Casa verde”, în plina desfasurare

Programul "Casa verde", în plina desfasurare
Programul "Casa verde", în plina desfasurare

Stadiul în care se afla programul „Casa Verde” a fost unul dintre subiectele dezbatute la sediul PDL. Ioana Popescu, director al Agentiei de Mediu Giurgiu a precizat ca valoarea totala a proiectelor pentru anul 2011 se ridica la peste 4 milioane de lei, iar cererile celor care au depus proiecte, persoane fizice sau juridice, vizeaza panouri solare, centrale pe peleti sau pompe de caldura.
„În judetul Giurgiu au fost depuse pentru finantare în acest an, 818 cereri. De curând au fost afisate si rezultatele analizei, si au fost aprobate un numar de 296 de cereri. Doar 49 au fost respinse, iar contestatii au fost doar 19. Este o prima etapa. Urmeaza ca si celelalte cereri, care au fost depuse mai târziu, sa intre la analiza si sa fie afisate rezultatele. Cert este ca avem o crestere consistenta de proiecte, fata de anul 2010, când au fost puse pe decontare doar 351 de dosare, care în acest moment sunt aproape finalizate”.
Ca o constatare, pe lânga persoanele fizice care au depus proiecte pentru acest program, se gasesc multe primarii, dar si foarte multe parohii, care au gasdit o cale mai facila de a-si încalzi lacasurile în care le intra enoriasii…