“Școala Altfel” – Ora de educație anticorupție susținută de ofițerii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu

În perioada 02 – 10.03.2020, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, au desfășurat cinci sesiuni de informare anticorupție cu elevi ai claselor IX – XII precum și cadre didactice din cadrul unităților de învățământ din județul Giurgiu, respectiv Colegiul Tehnic “Viceamiral Nicolae Bălănescu”, Liceul Tehnologic nr. 1 Comana, Școala Gimnazială Comana precum și Liceul Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu”. Activitățile au fost desfășurate în cadrul programului educațional “Școala Altfel”, ocazie cu care unui număr de peste 150 elevi le-au fost prezentate, într-o manieră interactivă și adaptată vârstei acestora, competențele Direcției Generale Anticorupție, drepturile și obligațiile ce le revin în calitate de cetățeni în relația cu angajații M.A.I., infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, modalitățile de sesizare, consecințele și costurile implicării în astfel de fapte.
Scopul activităților de informare anticorupție l-a reprezentat educarea și formarea atitudinii anticorupție, precum și creșterea gradului de informare a tinerilor cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat, reacţia la corupţie, precum și mediatizarea Call Center anticorupție 0800. 806. 806.
În cadrul activităților preventive, cei prezenți au beneficiat și de materiale promoționale ce conțin mesaje anticorupție.
Reamintim cetățenilor faptul că pot semnala infracțiunile de corupție săvârșite de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, infracțiuni aflate în competența D.G.A., telefonic la numărul 0246.207.180, la adresa de e-mail [email protected], sau la sediul Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu, din municipiul Giurgiu, strada Călugăreni nr. 26, județul Giurgiu.
SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE GIURGIU