Spectacol de exceptie pentru persoanele varstnice de la Caminul din Hotarele

Persoanelor vârstnice instituţionalizate în căminul din localitatea Hotarele li s-a oferit un spectacol de muzică uşoară, populară şi folk, spectacol prilejuit de apropiata sărbătoare a Rusaliilor.
Astfel, in scopul diversificării activităţilor recreative şi de petrecere a timpului liber, miercuri, 23 mai 2018, începând cu ora 17:00, la căminul din localitatea Hotarele, cei 42 de beneficiari (cu varste intre 65 si 91 de ani) au asistat cu bucurie la un spectacol de exceptie.
Un numar de 15 elevi de la Liceul Udriste Nasturel, impreuna cu 3 cadre didactice au fost invitaţi să participe la spectacol, in baza acordului de parteneriat incheiat intre Camin si Liceu, acord care vizeaza dezvoltarea spiritului civic în rândul elevilor.În cadrul spectacolului, care s-a desfăşurat în aer liber, în curtea căminului, muzica uşoară a fost susţinută de solista Camelia Florescu iar muzica populară de solistul Petrică Ciobanu.
Din program nu a lipsit muzica folk, interpretată de cantautorii Cristinel Dohatcu şi Vanghelie Gogu.
Momentele de dans susţinute de Ansamblul folcloric Doiniţa, condus de Simona Leaşă şi compus din Ancuţa Alerguş, Simona Elena Andronic, Mihaela Dina, Savalache Radu şi Mişu Alexandru, au contribuit la reuşita acestui spectacol, care a durat aproape trei ore.În cadrul acestui eveniment persoanele vârstnice au primit în dar şi cărţi oferite de Cristi Velicu, care de altfel a şi recitat, a susţinut câteva momente vesele şi a lecturat din ultima sa carte.
“Toate momentele artistice i-au încântat pe spectatori, persoanele vârstnice, personalul centrului dar şi copiii prezenţi la eveniment, cu toţii simţindu-se astăzi, aici, ca într-o adevărată familie, compusă din mai multe generaţii“, a declarat Manuela Şanţmare, şef al Căminului pentru persoanele vîrstnice din Hotarele.
Toţi interpreţii care au susţinut spectacolul au cântat gratuit pentru persoanele vârstnice, răspunzând cu promptitudine invitaţiei, la fel şi sponsorii (Restaurant Dynos şi Terasa InMiciWeTrust) care au asigurat o masă îmbelşugată spectatorilor. De asemenea, şi invitaţii au adus cadouri persoanelor vârstnice, constând în dulciuri, flori, fructe şi produse lactate.
Ca şi celelalte spectacole organizate la căminul din Hotarele, iniţiativa organizării acestui eveniment aparţine doamnei Maria Holtzhauser, care, începând cu luna martie 2017, organizează acţiuni caritabile pentru persoanele vârstnice beneficiare de servicii sociale.