Stimulent financiar pentru angajații din centrele de îngrijire a copiilor și bătrânilor care au fost izolați preventiv la locul de muncă

Începând cu 3 iunie 2020 intră în vigoare OUG 82/2020 conformă căreia acești angajați vor primi un stimulent de 1.150 de lei, de la stat.
Se acordă stimulentul de 1.150 de lei angajaților care lucrează în centrele de îngrijire a bătrânilor și copiilor și care au fost izolați preventiv la locul de muncă, în perioada stării de urgență.
Pentru a primi acest stimulent angajații trebuie să lucreze în centre de îngrijire acreditate și cu servicii sociale licențiate sau care să dețină aviz de înființare ori un plan de restructurare avizat.
Banii vor fi incasați de angajați de la centrle la care lucrează, iar sumele vor fi decotnate în baza unei solicitări și a unei liste nominale care va cuprinde numele angajaților și numărul de zile de izolare efectuate la locul de muncă.
Ordonanța Militară 8/2020 a interzis suspendarea activității serviciilor sociale de tipul centrelor rezidențiale de îngrijire a vârstnicilor, adulților și copiilor și s-a instituit carantina timp de 14 zile la locul de muncă pentru angajații din aceste centre de îngrijire.