Un milion de euro de la Guvern, pentru cea mai scumpa gigacalorie

Pentru ca s-au eliminat subventiile guvernamentale la combustibil, gigacaloria la Giurgiu s-a scumpit, ajungând la 314,2 lei. Evident, mentinându-se actualele subventii ale municipalitatii.
Asadar, o crestere consistenta, de la 227 de lei la 314,2 lei. Dragomir Toaderu, seful biroului coordonare control asociatii de proprietari si monitorizare servicii publice din cadrul Primariei Giurgiu, a declarat marti, 1 noiembrie, ca noul pret va creste din cauza  eliminarii subventiei acordate de Guvern.
Un comunicat al Guvernului vine si spune insa ca Executivul a acordat 4,3 milioane de lei pentru Primaria Giurgiu, din Fondul de Rezerva al Guvernului, pentru asigurarea combustibilului necesar incalzirii populatiei.
Cu toate ca frigul a intrat deja in casele si in oasele giurgiuvenilor, doar 350 din 900 de scari de bloc vor avea caldura. Din cauza datoriilor mari acumulate la facturile de incalzire, locatarii a 550 de scari de bloc se vor incalzi cum vor putea.

2 comentarii

  1. Nu are nicio legatura subventia cu cele 4,3 milioane. Din ce am citit, 4,3 milioane se duc la CET, nu la Primarie, pentru achitarea unor datorii mai vechi, si nu pentru subventie. iar eliminarea subventiei ramane motivul pentru care gigacaloria se factureaza la 314 lei

Comentariile sunt inchise