2019 – anul asfaltarilor in municipiul Giurgiu

Timp de patru ani, specialistii din Primaria Giurgiu au lucrat la proiecte, iar acum a venit momentul ca aceste proiecte sa prinda viata.
Intr-o recenta conferinta de presa, referindu-se la proiecte, primarul Nicolae Barbu a multumit angajatilor din toate compartimentele institutiei care au avut un rol in toate etapele prin care au trecut proiectele si a spus ca dupa ani de munca, a venit si momentul in care se poate spune ca se intra intr-o linie dreapta…
“In urma cu o saptamana, intr-o sedinta extraordinara a CL, au fost aprobate proiecte in valoare de 37 de milioane de euro, pe o alocare de 24 de milioane de euro, care este la dispozitia municipiului Giurgiu. Legislatia si ghidurile ne-au permis o supracontractare de 200%, din care am reusit sa facem o supracontractare de 150% din diverse motive independente de noi.
Banii se duc pe toate Axele de mobilitate urbana – dezvoltarea infrastructurii, mijloace de transport ecologice, monitorizarea video, piste de biciclete, reasfaltarea strazilor. Sunt sume care merg si pe partea de regenerare urbana (aproape 9 milioane de euro)”, a spus edilul sef.
O bila alba pentru municipalitatea din Giurgiu este faptul ca din alocarea de 16 milioane de euro de la ADR Sud Muntenia pentru 7 municipii resedinta de judet, municipiul Giurgiu a absorbit 6,3 milioane euro.
Reasfaltarea se va face pe toate strazile pe unde trec mijloacele de transport in comun:
– Pe primul proiect de 7, 5 milioane de euro se vor reasfalta: Bulevardul CFR, strada Garii, strada 1907, strada I.C. Bratianu, strada Petre Ghelmez, strada Tineretului.
– Pe cel de-al doilea proiect intra zona de vest: strada Sloboziei, strada Ramadan, strada Balanoaiei, strada Gloriei, strada Pictor Andreescu si strada Pictor Grigorescu.
– In zona de est intra strazile Unirii, Academician Miron Nicolescu, Aleea Plantelor si Digului.
Strada Ghizdarului este cuprinsa intr-un proiect al Consiliului Judetean (DJ 503), iar asfaltarea incepe in primavara lui 2019.
Pe programul Intereg Romania Bulgaria intra la asfaltare – din aprilie 2019 – soseaua Bucurest, strada Prieteniei si strada 1 Decembrie 1918, inclusiv strada Mihai Viteazul (de la Spital pana la Steaua Dunarii).
In ce priveste asfaltarea si modernizarea soselei Alexandria, aceasta se va finaliza in doua saptamani.
Primarul municipiului a mai declarat ca toate strazile de intrare in oras vor avea piste de biciclete si ca in anul 2019 toate aceste proiecte vor intra la executie, iar strazile orasului vor deveni un adevarat santier.