69 pentru Vasile Blaga – noul presedinte al Senatului

Victor Ponta si-a mai dat o data cu stangul in dreptul. Pe mana lui, PSD a pierdut cea de-a doua functie in stat in numai jumatate de ora.
La ora 17:07 a incepout votarea in plenul senatului, iar la ora 17:33 s-a incheiat, pentru ca la ora 17:55 sa fie facut anuntul cu numararea voturilor.

69 pentru Vasile Blaga - noul presedinte al senatului
69 pentru Vasile Blaga - noul presedinte al senatului

Scurt si la obiect: Vasile Blaga a obtinut 69 de voturi de la PDL, UDMR si UNPR. 63 de voturi au fost impotriva. Titus Corlatean, candidatul sustinut de USL a obtinut… viceversa – 63 de voturi pentru si 69 contra
În schimbul sprijinului, UDMR a primit postul de secretar general al guvernului. Deszi Attila, actualul prefect al judetului Hunedoara, ar putea prelua cârma acestei institutii cu rang de ministru. Sedinta de plen destinată alegerii noului presedinte al Senatului nu a fost scutita de controverse între reprezentantii puterii si opozitiei. Candidatul unic al partidelor din coalitie, Vasile Blaga, a avut azi, înaintea votului din Senat, o discutie la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu.
Vasile Blaga a sustinut un scurt discurs, multumind pentru voturile care i-au fost acordate. Noul presedinte al Senatului a afirmat ca va încerca sa normalizeze relatiile dintre grupurile parlamentare.