A fost semnat contractul de proiectare si executie pentru drumul de legatura Vama Giurgiu – DN5

Intr-o postare pe contul sau de facebook, fostul ministru al Transporturilor, Razvan Cuc, scrie ca astazi, 4 noiembrie, in ultima zi de mandat, a semnat contractul de proiectare si executie pentru drumul de legatura dintre Vama Giurgiu si DN5, proiect care are ca termen de executie 24 de luni – 6 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executie.
“Contractul de proiectare și execuție privind Drumul de legătură DN5 a fost semnat astăzi!!!
Până în ultimul minut din mandatul de ministru sau deputat voi face tot ce este necesar pentru implementarea Programului de guvernare votat de români, în 2016!
Pentru giurgiuvenii care au fost și sunt alături de mine și la bine și la greu, am din nou vești bune: CNAIR a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Drumul de legătură DN 5 km 60+500-Șoseaua de Centură – Podul Prieteniei km 61+400. Astfel, acest proiect pe care l-am lansat în 2017, după ce a fost amânat de o serie de contestații, a fost în cele din urmă semnat cu cei de la Porr Construct.
Prin contractul în valoare de 106.638.187,87 lei fără TVA, s-a stabilit o perioadă de 24 de luni pentru proiectare și execuție (6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție).
Sunt absolut sigur că antreprenorul se va mobiliza, iar perioadele stabilite pentru proiectare și execuție vor fi substanțial reduse.
Prin acest contract și toate proiectele pe care le-am demarat în județul Giurgiu, în mandatul meu de ministru al transporturilor, am demonstrat că sunt un om de cuvânt și că pentru mine prioritatea a fost întotdeauna dezvoltarea infrastructurii acestei țări.
Am preluat mandatul de ministru al transporturilor într-un moment în care românii nu mai acceptau niciun fel de amânare în cazul lucrărilor de infrastructură. Și au avut dreptate!
Am preferat ca al doilea birou al meu să fie pe șantiere. Văd că am făcut bine pentru că ritmul de execuție a crescut considerabil și multe lucrări care în februarie stagnau acum sunt în plină execuție.
Acesta este și motivul pentru care voi fi în continuare atent la toate obiectivele de infrastructură.”