A inceput demolarea in cartierul ISTRU – dupa blocul REPCHIM, urmeaza blocul D

Procedurile in cazul blocului REPCHIM din cartierul Istru au fost finalizate, iar de astazi s-a demarat efectiv demolarea acestul bloc. Doua utilaje au inceput deja “sa muste” din zidurile blocului, care intr-o saptamana va fi pus la pamant.
In locul acestui bloc, municipalitatea isi doreste constructia unui alt imobil prin ANL sau de locuinte sociale.
Primarul Nicolae Barbu a facut cateva precizari cu privire la planurile municipalitatii pentru acest cartier…“Urmeaza ca pe locul acestui bloc, Agentia Nationala de Locuinte sa construiasca un alt bloc de locuinte pentru tineri.
Usor, usor, acest focar de infectie care se afla aici, aceasta adevarata pata a acestei zone va disparea, iar odata cu ea si renumele de zona defavorizata, de cartier insalubru.
In ce priveste blocul D din cartierul Istru, care este inca locuit de 30 de familii, cetateni care de 5 ani nu mai au contract de inchiriere, acestia au inceput sa isi caute si sa isi gaseasca locuinte in oras, pentru ca in luna septembrie se va demola si acest bloc” a declarat Nicolae Barbu.
In ce priveste soarta celor care mai locuiesc in acest bloc, edilul sef a precizat ca o parte au primit locuinte sociale, altii au plecat de bunavoie, iar cei care sunt pe liste pentru locuinte sociale vor primi acest drept…
Ceilalti, care nu si-au facut dosarele sau care nu indeplinesc conditii si au problem cu municipalitatea, “aceia vor pleca unde vor considera ei”.
“Am vorbit cu cei care au contracte de locuinte sociale si au inteles faptul ca pana se va reabilita in cartierul Tineretului (Bl. C1) care va avea 55 de locuinte sociale isi vor gestiona situatia stand, cel mai probabil, cu chirie”, a precizat Nicolae Barbu.
Spatiul ramas liber dupa demolarea blocurilor C si D Istru va intra intr-un program de transformare in spatiu recreativ (parc).