A ramas cum am stabilit miercuri – unanimitate si aplauze

Niculae Badalau a castigat alegerile pe care si le-a organizat, cu “scorul” de 315 la 10. Din 325 de delegati prezenti in sala, 315 au votat cum a trebuit, iar 10 si-au anulat buletinele. „Iegzact“ asa cum am… prezis miercuri in articolul http://opiniagiurgiu.ro/politica/stirea-zilei/maine-13-septembrie-senatorul-niculae-badalau-a-fost-ales-presedintele-psd-giurgiu/ . In unanimitate si cu aplauze.
Primar din judetul Giurgiu: „Ce sa facem bre, mergem inainte. La astia e painea si cutitul…”.
“Astia” fiind vicepremierul Stanescu, Tutuianu de la Dambovita, Codrin Stefanescu, Mihai Tudose, invitati si prezenti pe scena din sala unde s-a tinut spectacolul.Altfel, lume buna – majoritatea primarilor din judet, insotiti de delegatii stabiliti conform Statutului, in sedinte organizate din timp. Senatorul Cristian Marciu si deputatul Elena Cristina Dinu – care au si luat cuvantul la sectiunea “discursuri”.
Nu a lipsit nici fratele mai mic din coalitia de guvernare – ALDE – care a onorat conferinta judeteana a PSD cu o delegatie a personalitatilor marcante: Toma Petcu, Ovidiu Andrei, Ionel Muscalu, Eugen Soava, Gheorghe Gadea (iertate sa-mi fie omisiunile).Discursurile stranierilor au fost laudative la adresa activitatii lui Niculae Badalau (doar d’aia au batut drumul de la Capitala), nota aparte fiind Codrin Stefanescu, care a facut apel la unitate si care “a scapat” oarece aluzii la zilele fierbinti care ar urma sa vina peste PSD… Cu bataie lunga, sa auda si Firea, si Dragnea si cine o mai avea urechile intregi in vacarmul din Romania.
Tinerii pesedisti giurgiuveni, imbracati in tricouri rosii (de gazda) s-au ocupat tristi si nevinovati cu “mizanplasul” evenimentului.
Cei din organizatia de pensionari, harsaiti de multele conferinte judetene care “le-au trecut prin mana”, au facut glume fara perdea despre (im)potenta conducatorilor (fosti si actuali) de a aduce Romania pe linia de plutire..
Atmosfera festiva, nimic de zis, doar eram cu totii intr-o sala de spectacol.
Sa nu uitam fojgaiala presei centrale, care a descoperit in Giurgiu, sediul conspirationistilor ocultei social democrate.
Ion Diaconescu