Acuzații grave: șeful DSP Giurgiu a luat în colimator Spitalul Județean

Directorul executiv adjunct al DSP Giurgiu, Gelu Ciobanu, s-a arătat total nemulțumit de faptul că Spitalul Județean Giurgiu ar refuza să testeze de COVID-19, pacienții cu afecțiuni grave, care apelează la serviciile SJU.
“O să mă ocup și de această problemă. Există un program de prioritizare a testărilor, în care intră pacienții pentru oncologie, cei cu transplant, etc.
Conform Ordinului nr. 978 emis de Ministerul Sănătății, spitalele sunt obligate să îi testeze pe acesti pacienți la internare sau la un eventual control medical.
Ei bine, în această situație, ne confruntăm cu refuzul conducerii Spitalului Județean Giurgiu de a testa această categorie de pacienți, pe motiv că nu au cum să deconteze aceste testări. Insă, ei sunt obligați să facă aceste testari, conform Ordinului nr. 978”, a declarat directorul executiv adjunct al DSP Giurgiu.
Contactată telefonic, Mihaela Rață, directorul SJU Giurgiu a precizat că au fost probleme legate de aspectul amintit de șeful DSP, însă acestea s-au rezolvat și în acest moment pacienții cu afecțiunile amintite sunt testați pentru COVID-19.