Alegeri europarlamentare: Cum se voteaza la Giurgiu

Potrivit BEC, la nivel național au votat la europarlamentare, de la deschiderea secțiilor de vot și până la ora 13.00, un număr total de 3.596.514 de alegători.
La ora 13:00, prezența la nivel național era de 19,68%. (la ora 14:00, Giurgiu avea o prezenta de aproape 26%).
La ora 12:30, la sectia de votare nr. 21 – scoala generala Marin Voiculescu – a votat si primarul Nicolae Barbu. Acesta a ajuns la sectia de vot impreuna cu sotia sa, Catalina Barbu. In sectia de vot, atat primarul municipiului, cat si sotia sa au solicitat buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare, dar si pentru referendum.
La iesirea de la urne, primarul Nicolae Barbu a precizat ca a votat pentru o Europa unita, pentru un viitor mai bun pentru cetatenii Romaniei.
“Traim intr-o Europa marcata de convulsii, Romania trebuie sa fie pro europeana, pentru a se dezvolta alaturi de tarile europene. Doar astfel se poate asigura un nivel de trai egal cu al cetatenilor din Uniunea Europeana.
Intotdeauna votam cu increderea ca se vor intampla lucruri bune. Sunt convins ca intotdeauna, poporul a ales si a ales bine… Sunt convins de asemenea ca cetatenii dau si astazi dovada de responsabilitate civica si politica si vor participa in numar mare la vot”, a declarat primarul Nicolae Barbu la iesirea de la sectia de votare.
La ora 13:00, cea mai mare prezență la europarlamentare s-a înregistrat în judetele: ILFOV, SIBIU, CLUJ, DÂMBOVIȚA si CONSTANŢA cu putin peste 23%.
Cea mai mică prezență la urne s-a inregistrat in judetele SUCEAVA, MARAMUREŞ, BOTOŞANI, SATU MARE si VASLUI :14.33%.