Ambasadorul Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti, Paul Brummell, in vizita la Giurgiu

Municipiul Giurgiu a primit astazi vizita Excelenței Sale, Ambasadorul Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti, Paul Brummell, care se afla pentru doua zile in orasul nostru.
Prima vizita a Excelentei Sale a fost la Colegiul Național “Ion Maiorescu”, acolo unde a putut admira costume populare romanesti purtate de eleve, a ascultat Corul Vlăsceanca, pregatit de prof. Carmen Pețanca, a discutat cu tinerii (în limba engleză), a cunoscut studenți giurgiuveni în Marea Britanie și a aflat povestea acestui liceu de elită din municipiu. La final, Excelenta Sa a primit in dar o ie tradițională, o hartă a României Mari și un DVD cu opera poetului național, Mihai Eminescu.Vizita la Giurgiu a continuat la sediul Crucii Rosii, acolo unde a discutat cu președintele Victor Boiangiu și directorul Marian Măcelaru, despre activitatea desfasurată de filiala Giurgiu a celei mai cunoscute Organizații Non-Guvernamentale din lume. Momentul cel mai impresionant, asa cum s-a exprimat Excelența Sa, a fost la Dunare, acolo unde a asistat la un exercitiu de salvare din apa desfăşurat de voluntarii filialei de Cruce Rosie Giurgiu.Ambasadorul Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti, Paul Brummell, si-a continuat vizita la sediul Primariei Giurgiu, acolo unde a fost primit de primarul Nicolae Barbu. La discutie s-au alaturat doamna prefect, Nina Carmen Crisu, și presedintele Consiliului Judetean, Marian Mina, si impreuna au abordat o serie de subiecte de interes pentru Excelenta Sa: invatamantul romanesc si cel britanic, activitatea impresionanta a Crucii Rosii, teme economice, legate de problema fortei de munca, relatiile transfrontaliere cu vecinii bulgari, turismul si infrastructura din Romania, Brexit-ul sau aderarea Romaniei in Schenghen. La finalul scurtei vizite la Primaria Giurgiu, Excelenta Sa, Ambasadorul Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti a amintit de finalizarea mandatului sau in foarte scurt timp, despre impresiile frumoase si experienta bogata traita in Romania, in ultimii patru ani, declarandu-se un iubitor al traditiilor populare romanesti. In acest sens, a primit din partea primarului Nicolae Barbu un obiect de patrimoniu vlascean, un vin de colectie si un obiect marcat cu sigla centenarului care sa ii aminteasca peste ani de vizita la Giurgiu.Ziua de astazi se va incheia cu un spectacol tradițional oferit la Ateneul “Nicolae Bălănescu” de către Centrul Cultural “Ion Vinea” și Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu.
Vizita Excelenței Sale la Giurgiu va continua maine, la Muzeul Județean Teohari Antonescu Giurgiu, acolo unde va vorbi despre programul sau #BritainInRomania, va vizita expozițiile gazduite de aceasta instituție si va avea ocazia sa vada artefacte deosebite.

Un comentariu

  1. Daca nicio eleva (sau macar prefecta) nu a stat in cap, nu ati facut nimic. Ce dracu, ma, nu poate nimeni in tara asta sa iasa din penibil? Ce chin pe saracul ambasador sa suporte toate tampeniile astea. Auzi, a primit o ie, o harta a Romaniei mari (!??) si un DVD cu Eminescu. Ma mir ca nu i-ati dat si o caramida din cetatea lui Mircea. Probabil ca nu s-a gasit nimeni sa o dezgroape.

Comentariile sunt inchise