Anul 2018 – Ce proiecte de investitii vor fi realizate in municipiul Giurgiu

Nicolae-Barbu-Primaria-GiurgiuIn cadrul unei conferinte de presa, primarul municipiului Giurgiu – Nicolae Barbu a facut precizari cu privire la proiectele de investitii care vor fi realizate (unele in continuare si altele luate de la zero) in anul 2018.
Edilul sef a declarat ca in primavera lui 2018, cel tarziu in luna martie. Se va finaliza investitia inceputa prin CNI – bazinul de inot didactic…
“Tot in primavera lui 2018 vor fi finalizate lucrarile la constructia hidrotehnica de la canalul Cama, si tot atunci vom incepe si vom finaliza lucrarile la Ansamblul PT 15, din zona autogarii (un parc si locuri de parcare in locul garajelor care au fost deja demolate).
Lucrarile incepute in acest an in zona Caramidarii vechi – Clopotari – Dudului vor continua, astfel ca toata zona – inclusiv strazile din cartierul Clopotari (din jurul parcului) se vor reasfalta”, a precizat Nicolae Barbu.

Iata care vor fi investitiile ce vor demara in municipiul Giurgiu in 2018:
– Modernizarea străzilor de piatră și pământ din Zona 1 (între șos. Sloboziei, șos. Alexandriei, până la str. Oltului) și Zona 2 (zona cuprinsă între str. Oltului, șos. Ghizdarului, șos. Bălănoaiei, până în zona Negru Vodă), prin PNDL. Proiectele se află în procedura de licitatie, lucrările urmând a fi demarate în primavara anului 2018.
– Portul de ambarcațiuni, proiectul de 8 milioane de euro finanțat prin Programul INTERREG România-Bulgaria, din care 3 mil. euro îi revin municipiului Giurgiu. Proiectul este deja în licitații și se speră ca în primăvară, când condițiile meteo vor permite, să fie demarate lucrările.
– Reabilitarea termică a șase blocuri din cartierul Policlinică (A1, A2, A4, A6, A7 și C40).
– Modernizarea străzii Gloriei prin asfaltare și realizare trotuare.
– Construirea Grădiniței cu program normal în cartierul Negru-Voda, din bugetul local, cu o valoare estimată de 4 mil. lei și termen de realizare 2019.
– Construirea a trei săli de sport, prin Compania Națională de Investiții, la școlile gimnaziale nr. 7, nr. 2 și nr. 6. Documentațiile au fost depuse, pentru Șocala nr. 7 a fost emis deja ordin al ministrului, iar pentru celelalte două va fi emis ordin al ministrului până la sfârșitul acestui an.
– Construirea de locuințe ANL pentru specialiști în sănătate. Contractul a fost semnat, iar în luna ianuarie constructorul va face organizarea de șantier.
– Construirea celor 99 locuințe ANL, din care 44 la Steaua Dunării și 55 la Obor.
– Dotarea cu mobilier a Școlii Gimnaziale nr. 8, Colegiului Viceamiral Ioan Bălănescu și Colegiului Național Ion Maiorescu (clădirea veche din spate), prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
Lista proiectelor demarate în 2018 ar putea fi completată și cu alte proiecte depuse de municipalitate în cadrul unor programe cu finanțare europeană și care acum se află în etapa de evaluare.