Apel catre politicieni: Jos mainile de pe administratie!

Mustatea Vasile„Le solicit tuturor presedintilor filialelor de partid din judetul Giurgiu sa termine cu politizarea administratiei publice judetene. Sa isi vada de partidele lor si sa lase in pace functionarea administratiei publice. Din acest joc murdar al politicienilor au de suferit cetatenii”, a declarat Vasile Mustatea, presedintele Consiliului Judetean Giurgiu.

Apelul lui Mustatea vine in contextul in care co-presedintele PNL Giurgiu, Dumitru Beianu si-a inaintat demisia din cele doua ADI-uri („Sanatate prin apa curata” si „Management eficient pentru un judet curat” – groapa ecologica de gunoi a judetului), iar dupa o saptamana, cu ajutorul unui unui subaltern pe plan politic a revenit asupra demisiei, intr-o incercare de a deveni din nou presedinte al celor doua structuri.

„Povestea” ar fi hilara, daca n-ar afecta populatia judetului… Dupa ce si-a dat demisia „convenita cu Mustatea” – asa a declarat atunci liderul liberal – Beianu a revenit spectaculos asupra acesteia si, profitand de cateva zile de concediu ale presedintelui CJ, i-a trasat sarcina de partid vicepresedintelui CJ Dumitru Gavrila sa emita o adresa prin care sa-l roage frumos sa revina asupra demisiei. Gavrila a respectat ordinul de partid, iar adresa (compusa probabil dinainte) a fost semnata in numele lui Mustatea de acelasi Gavrila. Si pentru ca penibilul sa fie total, tandemul Beianu – Gavrila (amandoi Dumitru) a remis presei un comunicat semnat tot in tandem (pentru credibilitate si pentru a se umple de ridicol pana la capat) (http://opiniagiurgiu.ro/politica/stirea-zilei/farsa-politica-a-anului-pe-baza-de-adrese-oficiale-mustatea-vs-beianu/)

Revenit din CO, Vasile Mustatea a convocat o conferinta de presa pentru a devoala dedesubturile acestei implicari a politicului in actul de administratie. Mai mult de atat, Mustatea a precizat ca l-a invitat personal la conferinta de presa pe Beianu, insa acesta a refuzat sa participe…

„Nu vreau sa comentez demisia lui Dumitru Beianu din ADI-uri, este un act de vointa unilateral. Dar suntem pusi in situatia in care, in regim de urgenta, ADI-urile trebuie sa se intalneasca in AGA si sa isi aleaga un presedinte care sa poata reprezenta aceste structuri. Sunt de facut licitatii, clarificari, etc., iar acestea trebuie semnate de presedintele ADI-ului. Altfel riscam sa pierdem timp si mai ales bani. Ca presedinte al CJ, ma intereseaza ca reprezentantii unitatilor administrativ teritoriale din aceste ADI-uri sa isi aleaga un presedinte in regim de urgenta, pentru ca procedurile de licitatie sa poata fi demarate. Nu vreau sa punem in pericol aceste proiecte. Sa terminam cu implicarea politicului in viata publica”, a spus Vasile Mustatea.

Intrebat daca exista un „razboi” intre el si Dumitru Beianu, presedintele CJ a negat vehement acest aspect:

„Intre mine si Dumitru Beianu nu exista niciun fel de razboi. Nu am nimic de impartit cu domnul Beianu. Ca presedinte al CJ ma intereseaza problemele judetului si, in acest caz, deblocarea cat mai rapida a situatiei” a precizat Mustatea.

Asadar, concluzia a fost aceea ca Vasile Mustatea nu are nicio legatura, nici cu adresa de rechemare semnata de vicepresedintele Gavrila Dumitru si, cu atat mai putin cu demisia lui Beianu Dumitru. In ce priveste modul in care a actionat vicepresedintele CJ, membru marcant si cu vechime al PNL, Vasile Mustatea a precizat: „Cred ca Gavrila Dumitru a actionat politic. Asa cred…”.

Despre istoria redeventei pentru groapa de gunoi si multe alte aspecte care privesc acest proiect mult prea intarziat si care face ca municipiul si judetul sa piarda miliarde de lei anual vom reveni in alt articol. Cu documente si declaratii. Cineva minte, cineva incearca sa deturneze atentia de la probleme grave cu implicatii penale, minimalizand aspecte care ne afecteaza pe termen lung pe toti giurgiuvenii.

6 comentarii

 1. La experiența de viață și expertiza politică pe care le posed, afirm că președintele Mustatea are dreptate: nu e bine ca politicul sa controleze administrația.
  Totuși, stiindu-l băiat citit, îi propun o abordare (aproape) exhaustivă a subiectului. În sensul că, între politică și administrație, relația este biunivoca. De pe o bună poziție administrativa, tentația de a controla un partid (în cazul de față, chiar mai multe… și mai mărunte…) este enormă. Și, aș spune eu, evidentă în cazul de față.
  Așa că, potrivit ar fi și următorul titlu:
  POLITRUCI DIN ADMINISTRAȚIE, JOS LABELE DE PE PARTIDE !

 2. Domnule Beianu, sunteti penibil domnule, ce interese aveti sa ramaneti in fruntea acestor ADI-uri? Lasatii si pe altii, credeti ca le stiti pe toate? Incetati cu disperarea aceasta dupa functii!

 3. Sa terminăm cu implicarea politicului în viața publică….
  BĂI, VASILE, NE IEI DE PROSTI ?????
  Intre mine și Dumitru Beianu nu există niciun fel de război…..
  BĂI, VASILE, NE MINȚI !!!!!!

Comentariile sunt inchise