Astra Giurgiu plina de datorii? – firma de paza a patronului Ioan Niculae a cerut insolventa echipei de fotbal

astraPotrivit site-ului www.supervizor.ro, pe 9 februarie 2016, Tribunalul Giurgiu trebuie sa analizeze cererea de deschidere a insolventei impotriva ASTRA Giurgiu, cerere depusa de firma de paza WATCH&CATCH SECURITY SRL Bucureşti (CUI: 22259457) la data de 28 decembrie 2015 – Dosar 2262/122/2015.

Cei de la www.supervizor.ro spun AICI http://supervizor.ro/astra-giurgiu-firma-de-paza-a-lui-ioan-niculae-a-cerut-insolventa-echipei-de-fotbal/  ca ASTRA Giurgiu are grave probleme financiare, iar solicitarea firmei de paza este cel putin curioasa: 80% din capitalul social i-ar apartine chiar lui Ioan Niculae – asadar el isi solicita practice insolventa…

ASOCIAŢIA SPORTIVĂ FOTBAL CLUB ASTRA (CUI: 16739566), entitatea juridică prin intermediul căreia îşi desfăşoară activitatea mingicarii lui Şumudică, este plină de datorii şi a ajuns într-o situaţie dezastruoasă mai ales după ce finanţatorul Ioan NICULAE (61 de ani) a fost condamnat la închisoare cu executare. Cererea depusă de WATCH&CATCH SECURITY SRL Bucureşti demonstrează gravele probleme financiare de la ASTRA GIURGIU, dar această solicitare este extrem de curioasă pentru că… firma este deţinută de Ioan NICULAE. Mai exact acesta are 80% din capitalul social, în timp ce Toma-Mihai-Ionuţ IORDACHE deţine diferenţa şi funcţia de administrator special.

Firma de pază este în insolvenţă din iulie 2015, cu datorii totale de 33,67 milioane lei, din care 20,98 milioane lei la bugetele de stat. Pe lângă faptul că firmele în insolvenţă sunt obligate să facă tot posibilul pentru recuperarea creanţelor pe care le deţin, în cazul societăţii WATCH&CATCH SECURITY SRL există o situaţie specială, care ar putea justifica şi altfel cererea de insolvenţă împotriva ASTRA.

Mai exact, la deschiderea procedurii, practicianul în insolvenţă SP TĂNASĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL (Constantin TĂNASĂ) a fost numit administrator judiciar provizoriu. La prima şedinţă a Adunării Creditorilor (din 21 septembrie 2015), acesta a propus/solicitat un onorariu de 6.000 lei/lună, plus 3% din sumele distribuite creditorilor (în perioada de reorganizare). Fiscul, care are majoritatea la masa credală (şi la vot), “i-a dat cu flit” lui TĂNASĂ, precizând că “nu confirmă administratorul desemnat provizoriu de instanţă şi onorariul solicitat de acesta, urmând a comunica un punct de vedere în acest sens ulterior efectuării procedurii de selecţie conform dispoziţiilor OPANAF nr.1451/2015″.

Nici în BPI şi nici pe portalul instanţelor de judecată nu a fost publicată vreo menţiune legată de numirea unui nou administrator judiciar, deşi a existat un termen de judecată pe 12 noiembrie 2015, ceea ce înseamnă că atribuţiile sunt îndeplinite în continuare de SP TĂNASĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL. Şi pentru că este preocupat de binele societăţii în insolvenţă, administratorul judiciar a depus o cerere de insolvenţă împotriva debitoarei ASTRA GIURGIU?!

Portalul instanţelor de judecată nu menţionează cine a depus cererea în numele creditoarei, dar normal ar fi fost să o depună administratorul judiciar. Oricum ar fi, instanţa va trebui să se pronunţe pe 9 februarie 2016, dar există destule tertipuri care pot conduce la amânarea sentinţei, deşi situaţia actuală a asociaţiei este clar de insolvenţă.

Fotbaliştii sunt în întârzieri nedefinite cu plata drepturilor, Iar Fiscul “stă călare” pe conturile asociaţiei, Judecătoria Giurgiu respingând pe 18 decembrie 2015 cererea de suspendare provizorie a executării silite (Dosar 16640/236/2015). Am solicitat AJFP Giurgiu să îmi comunice care este valoarea datoriilor la stat înregistrate de ASTRA GIURGIU, dar purtătorul de cuvânt Ion BUZATU a fentat răspunsul, susţinând că datoriile sunt afişate pe site-ul ANAF. Pe site-ul respectiv, ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ASTRA nu apare cu datorii la 30 septembrie 2015.

Onestitatea (financiară) a acestei asociaţii este demonstrată şi de Dosarul 67569/300/2015 de la Judecătoria Bucureşti, prin care creditorul SERVICIUL DE AMBULANŢĂ BUCUREŞTI-ILFOVîncearcă să recupereze suma datorată de ASTRA. Şi în acest caz am solicitat informaţii desprevaloarea şi vechimea datoriei, dar nu a catadicsit nimeni să-mi răspundă.

Desigur, sunt şi alte dosare pe rolul instanţelor, dar mai menţionez doar două: 8479/236/2015 şi 15020/236/2015, deschise şi soluţionate la Judecătoria Giurgiu, prin care ASTRA GIURGIU este obligată (vorba vine) să achite 39.591,41 lei + 14.040,62 lei + “penalităţi de întârziere în cuantum de 0,15% pe zi de întârziere de la scadenţa fiecărei facturi şi până la plata efectivă a debitului” societăţii TOI TOI & DIXI SRL, care se ocupă de închirierea toaletelor ecologice.

Trăgând linie, rezultă că ASTRA GIURGIU nu îşi plăteşte jucătorii (probabil nici ceilalţi angajaţi), obligaţiile la stattoaletele ecologiceSalvareafirma de pază… dar oare plăteşte ceva?

În ceea ce îl priveşte pe Constantin Budescu, mofturile lui şi ale patronatului, cam ce dezastru ar fi (pentru toată lumea) dacă s-ar accidenta la antrenamente şi ar rata transferul?”