Atentie, cad poduri! O parte din judetul Giurgiu, in pericol sa fie izolata de Capitala

Dupa celebrul pod feroviar de la Gradistea, “care a cazut si nu s-a mai ridicat de 10 ani”, apar semnale de alarma care, daca ar fi reale, ar izola practic judetul Giurgiu de Capitala si ar tripla distanta Giurgiu – Bucuresti.
Pe anumite site-uri au aparut deja fotografii si filmari cu starea inaintata de degradare in care se afla podul peste raul Arges de la Adunatii Copaceni. Acest pod leaga practic municipiul Giurgiu si o mare parte din judet de capitala tarii.
Pe buna dreptate, cetatenii sunt panicati de perspectiva unei nenorociri care ar putea avea loc, iar asta se intampla in lipsa unei reactii oficiale autoritatilor sau a specialistilor.
Podul peste raul Neajlov de pe DJ 601, pe raza comunei Crevedia este deja in vizorul autoritatilor judetene. Miercuri, 12 decembrie, in consiliul judetean s-a luat hotararea de a se restrictiona traficul pe acest pod: tonaj maxim 10 t, viteză maximă 5 km/oră, montarea parapetelor direcționale pentru circulația pe un singur sens, amenajarea unui trotuar pietonal.
Este evidenta lipsa de preocupare a autoritatilor, a politicienilor in general, pentru judetul Giurgiu, un judet prea mic pentru a fi bagat in seama, un “judet al sarmanilor” care tac si rabda, dar si un judet al celor ale caror bogatii cresc in progresie exponentiala in raport cu saracia din judet.

Un comentariu

  1. De cand ati pus aberatia asta de stire, am trecut de vreo 6 ori peste el! Si ghici? Nu cade domnule nici de-al dracu.

Comentariile sunt inchise