Atragerea de investitori, in topul prioritatilor administratiei locale

Atragerea de investitori, in topul prioritatilor administratiei locale
Atragerea de investitori, in topul prioritatilor administratiei locale

Vizitele inaltilor oficiali la Giurgiu, a primarului din Inglostadt dar si deplasarile edilului Nicolae Barbu la diverse intalniri oficiale avand ca tema strategia Dunarii, nu sunt intamplatoare, ci fac parte dintr-un program  de atragere a investitorilor in municipiul nostru.

Primarul Nicolae Barbu care a declarat la o intalnire cu presa locala, ca acest obiectiv ramane in topul prioritatilor sale, si isi propune ca in acest mandat sa creeze un numar insemnat de locuri de munca pentru giurgiuveni. De asemenea, edilul sef a mai spus ca prezentarea Masterplanului tuturor oaspetilor straini sositi la Giurgiu pentru a prospecta situatia economica a municipiului in vederea identificarii oportunitatilor investitionale este esentiala.

“Trebuie sa iti prezinti obiectivele posibililor investitori si sa le transmiti pe toate caile, inclusiv in cadrul intalnirilor oficiale”, a precizat Nicolae Barbu.

“Avantajele prezentei unor firme puternice la Giurgiu, care sa dezvolte afaceri aici, sunt legate nu doar de crearea de locuri de munca, dar si de aducerea unor fonduri la bugetul local, din mai multe surse: TVA, impozit pe profit, impozite pe salarii, dar si pe terenul si cladirile aferente”, a spus edilul sef.

“In ce priveste inlesnirea unor relatii economice dupa vizita Excelentei Sale, ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, doamna Huo Yuzhen, acestea pot deveni posibile, mai ales dupa reluarea relatiilor culturale. In acest sens, municipalitatea a primit o adresa oficiala din partea Ambasadei Chinei prin care se face referire la posibilitatea ca in municipiu sa functioneze o clasa cu predare in limba chineza, chiar de catre un profesor chinez”, a mai spus Nicolae Barbu.