Au inceput lucrarile de asfaltare si in Zona 2!

Miercuri, 1 august primarul Nicolae Barbu a dat ordinul de incepere a lucrarilor de asfaltare si in Zona 2. Lucrarile au inceput cu strada Intrarea Oltului, pe care firma constructoare si-a deplasat deja utilajele si s-a inceput decopertarea.
“Am asteptat sa treaca atentionarile de ploi pentru a da ordinul de incepere a lucrarilor in Zona 2.
Am rugat reprezentantii firmei constructoare sa isi planifice foarte bine lucrarile, astfel incat sa nu incurce locuitorii acestor strazi – oamenii sa stie foarte clar cat dureaza o lucrare pe o anumita strada. Fac apel si la cetatenii de pe aceste strazi – multe dintre ele avand o latime de 2/3 metri – ca acolo unde nu au gardul finalizat, sa realizeze limita de proprietate si sa alinieze gardul dupa sosea, sa nu se bucure la 15/20 de cm castigati, pentru ca ceea ce se construieste acum, nu se va mai strica ani de zile.
Lucrarile au finantarea asigurata, iar prioritizarea strazilor este facuta in functie de utilitati (apa, canalizare, gaze). Tot timpul cat dureaza lucrarile va exista o conlucrare apropiata intre reprezentantii firmei constructoare, cei de la APA SERVICE si WIROM, astfel incat, daca intervine ceva, sa se poata remedia rapid.
Termenul de finalizare va fi anul 2020. Mai mult de atat, constructorul din Zona 1 a precizat ca isi doreste sa finalizeze toate strazile din acea zona pana in vara anului 2019… Totul depinde de constructor – daca isi organizeaza eficient activitatea, daca nu taraganeaza lucrarile, sunt convins ca lucrurile vor merge mai repede decat ne-am propus”, a precizat primarul municipiului, Nicolae Barbu.
Intrebat daca exista sanse ca proiectul de asfaltare al Zonei 2 sa fie finantat prin programul PNDL 2, primarul municipiului a precizat ca… spera, insa chiar daca acest lucru nu se intampla, Municipalitatea are fondurile necesare finalizarii asfaltarii…
“Avem o economie de 50 de miliarde de lei vechi de la licitatia Zonei 1, iar lucrarile in Zona 2 ne costa 120 de miliarde de lei vechi. In acest moment putem acoperi lucrarile pana in toamna – circa 45 de miliarde de lei vechi. Eu cred ca ne apropiem de suma finala… Sunt ferm convins ca si din sumele economisite de municipiu putem sa ne recalculam un pic sumele si sa le trecem pe Zona 2…”