Badalau a avut dreptate. S-a semnat memorandumul intre South Development Group SA si Abu Dhabi Airports

La inceputul lunii septembrie, Niculae Badalau anunta intr-o conferinta de presa sustinuta la PSD Giurgiu, ca in aceasta toamna (luna octombrie), in judetul Giurgiu, “intr-o locatie secreta” va incepe constructia unui aeroport. “Va fi cel mai mare aeroport privat din Europa, in colaborare cu o companie din Emiratele Arabe Unite”, declara Badalau.
Presa locala si nationala a preluat stirea si a tratat-o “la caterinca”, insa “minunea” s-a intamplat…
Marti, 26 noiembrie, agentia Reuters a precizat ca operatorul aeroportuar Abu Dhabi Airports a semnat un memorandum de înţelegere cu firma românească South Development Group SA pentru a analiza oportunităţile referitoare la gestionarea şi dezvoltarea de aeroporturi în România.
Abu Dhabi Airports este o companie deţinută în întregime de Guvernul din Abu Dhabi si operează cinci aeroporturi din Emiratele Arabe Unite.
Directorul general al Abu Dhabi Airports, Bryan Thompson, a declarat ca se analizeaza oportunităţi de parteneriat pentru managementul şi dezvoltarea de aeroporturi în România si memorandumul de înţelegere va acoperi aeroportul din Bucureşti şi cinci aeroporturi regionale din România.