Bădălău a făcut un pas în spate! Mina a preluat PSD Giurgiu!

Senatorul Niculae Bădălău s-a retras de la președinția PSD Giurgiu, în ședința Consiliului politic PSD, care a avut loc astăzi în Capitală. Marian Mina, care a deținut până acum funcția de președinte executiv al organizației PSD Giurgiu, a preluat, ca interimar, președinția organizației județene.
Ieșirea lui Niculae Bădălău din politică este un semn clar că se va îndrepta spre Curtea de Conturi, unde senatorul are rezervată funcția bine platită de vicepreședinte al instituției. După 9 ani, Bădălău se poate retrage… direct la pensie.
De ce s-a retras Bădălău abia acum? Pentru că încă mai spera într-o victorie a PSD-ului în județul Giurgiu. Chiar și după plecarea a peste 20 de primari din bazine electorale mari – care ar fi declarat că motivul “dezertării” lor din PSD ar fi fost… tocmai Bădălău. Cu subiect și predicat a spus-o și fostul primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, care, printr-o acțiune de tip kamikaze, a preferat să piardă mandatul de primar, doar ca Bădălău să nu mai fie în fruntea județului Giurgiu.
Ce se întâmpla dacă Bădălău ar fi plecat din PSD Giurgiu în urmă cu un an sau doi, este greu de spus. Cel mai probabil Giurgiu ar fi fost și acum tot un județ roșu…