Bădălău părăsește PSD pentru Curtea de Conturi?

Senatorul Niculae Bădălău va fi numit vicepreședinte al Curții de Conturi! – este știrea care ține acum agențiile naționale de presă – știre “colorată” și de declarațiile explozive ale politicianului giurgiuvean.
DCNews a publicat o declarație a senatorului Bădălău, care, citită intr-o anumită cheie, ne poate duce cu gandul la o negociere dură intre liderul PSD, Ciolacu și senatorul Bădălău, o negociere finalizată la modul win – win (Ciulacu arată ca PSD se reformează, iar Bădălău se alege cu o funcție de neclintit pe următorii noua ani)
“Am auzit și eu nebunia asta. Nu știu nimic. Cred că sunt șopârle pe piață. Nu vreau eu să părăsesc partidul! Cred că mai mult vor să mă împingă afară. Adică sugerează ‘Pleci sau te dăm noi?’. Cred că mai mult îmi sugerează ”hai, ia-ți valea, că ai câștigat prea mult, frate (…) Nu vezi că acum se promovează în partid cine a pierdut.
A fost o discuție, în cadrul CEx-ului de genul – cine consideră, cine crede că poate. Nu am avut o discuție cu președintele Ciolacu, dar am zis și eu că, întrucât am studii și tot și corespund criteriilor, aș vrea și eu. S-au înscris vreo șase deputați, senatori. Nu am avut o discuție cu președintele PSD vis-a-vis de subiectul acesta, nu am avut nicio discuție cu secretarul general Stănescu. Era normal, nu? După aia încep procedurile parlamentare, comisii. Practic, nu știu nimic, dar nici nu refuz ideea”, a declarat Bădălău pentru DCNews.
Nu putem sa nu ne amintim ca intr-o conferința de presa de la PSD Giurgiu (joi, 10 august, 2017), Bădălău declara, citam, “Nu am dorit și nu vreau sa fiu președinte al Curtii de Conturi!” ( https://opiniagiurgiu.ro/politica/niculae-badalau-nu-am-dorit-si-nu-vreau-sa-fiu-presedinte-al-curtii-de-conturi/)
Ce se va intampla insă cu organizația PSD Giurgiu, aceasta-i intrebarea? Prin plecarea lui Niculae Bădălău din PSD (obligatoriu, dacă trece la Curtea de Conturi), primarii vor avea “liber” la transferuri, iar lupta pentru putere la varful organizației se va acutiza.
De aceea, personal nu cred in plecarea din PSD a lui Niculae Bădălău, decat, cel mai probabil, intre alegerile locale și anticipate…
Altă mișcare ar inseamna… masochism al liderilor PSD de la centru, care, in situația actuală a partidului, nu iși permit să piardă voturile din Giurgiu.
Ion Diaconescu