Bietul Dobrin, era sa ramana fara banisori pentru copilasi…

Un raport al Corpului de Control al Ministerului de Interne arata ca seful IPJ Giurgiu, Nicolae Dobrin, nu a luat masuri in privinta grupurilor infractionale cu potential violent din judet. Nicolae Dobrin a fost retrogradat pe 24 iunie din functie pentru 34 de abateri disciplinare, insa a fost reinstalat pe 20 septembrie la sefia IPJ Giurgiu de o instanta care a suspendat ordinul MI pana la judecarea procesului.
seful IPJ Giurgiu
In decembrie 2010, MAI a demarat un control la IPJ Giurgiu. Dupa ce Corpul de Control al ministerului a prezentat concluziile controlului, Consiliul Superior de Disciplina al institutiei a decis ca seful IJP sa fie degradat din functie. In iunie, Ministerul a pus in aplicare decizia consiliului de disciplina.
In iulie 2011, seful IPJ a contestat atat raportul prin care era retrogradat, cat si ordinul MAI prin care era pusa in aplicare masura. Curtea de Apel Bucuresti a decis ca pana la judecarea pe fond a contestatiei, ordinul MAI sa fie suspendat.
Curtea de Apel Bucuresti a facut publice motivele pentru care l-a repus in functie pe comisarul Nicolae Dobrin:
„Indoieli cu privire la existenta faptelor ca si abateri seriose disciplinare”, „temeinicirea aplicarii sanctiunii”, „prejudiciu de imagine pe plan profesional”. Dar si scaderea de venituri care l-a pus pe Nicolae Dobrin in imposibilitatea achitarii ratelor la banca si a taxelor scolare pentru copii sunt motivele pentru care magistratii l-au repus in functie pe seful IPG Giurgiu.
Judecatorii Sectiei de Contencios-Administrativ a Curtii de Apel Bucuresti au motivat ca „din cele 38 de disfunctii constatate initial, doar cu privire la 16 dintre ele s-a retinut ca abateri disciplinare”, iar pentru 6 dintre ele doar partial. Totodata, masura luata in cazul sefului IPG Giurgiu, „ii aduce in mod automat un prejudiciu de imagine pe plan profesional, aducand un vot de blam asupra activitatii sale reflectat in opinia publica locala, in relatiile cu subordonatii si cu conducatorii celorlalte autoritati publice locale”.
„Pe de alta parte, nu se poate face abstractie de diferenta brusca si substantiala de venituri pe care reclamantul trebuie sa o suporte, cu consecintele firesti pe planul bugetului familiei asa cum acesta a aratat si dovedit, acesta fiind un prejudiciu material viitor si previzibil”, au mai spus magistratii.
In fata judecatorilor, comisarul Nicoale Dobrin invocase faptul ca masura luata ii aduce „un prejudiciu material ce consta de lipsirea unor mijloace financiare, cu consecinte pe plan familial,  lipsa indemnizatiei de conducere punandu-l in imposibilitatea achitarii unor obligatii lunare, catre banci, catre scoala pentru copii, dar si unul moral intrucat ii afecteaza demnitatea si prestigiul profesional, punandu-l in situatia de a nu-si indeplini mandatul incredintat in vederea atingerii criteriilor de performanta in calitate de sef al IPJ Giurgiu”…