Buzunarul contribuabilului: Cheltuiala statului pentru un mandat de deputat!

buzunar-1La finalul mandatului de parlamentar, o doamna deputat (nu din Giurgiu !) a avut curajul sa ceara administratiei Parlamentului sa-i calculeze suma totala a cheltuielilor facute de stat pentru cei patru ani de mandat… Iata ce a iesit. (de precizat ca deputata cu pricina a avut curajul sa isi publice acestre cheltuieli…)
Ar fi interesant de aflat daca si alti parlamentari (cei de Giurgiu, bunaoara) au acest curaj. Dar si mai interesant ar fi daca se poate face o balanta intre sumele cheltuite din buzunarul contribuabilului si utilitatea postului pe care parlamentarul l-a ocupat…
Asadar, deputata cu pricina a primit de la Stat, adica din buzunarul fiecaruia dintre noi suma de 888.081 lei, adica 197.000 de euro (circa 50.000 de euro/an sau 4.166 de euro/luna sau 138,8 euro/zi).
Această sumă de cheltuieli în patru ani este una dintre cele mai mici care se fac cu un parlamentar, iar la cheltuielile acestea se adaugă și plățile pentru „regia” Palatului Parlamentului.
In aceeasi suma totala intra suma forfetara din care se platesc salariile asistentilor si cheltuielile cu intretinerea cabinetului parlamentar, diurna si cazarea, plus transportul spre circumscriptia electorala din care face parte.
In schimb, suma pentru cazarea parlamentarilor care nu sunt din Bucuresti nu este inclusa in aceasta suma care, asa cum am mai spus, este suma minima pe care o primeste un parlamentar in patru ani de dormit pe banii nostri.