Ce autobuze vor circula din 2019 pe traseele din municipiul Giurgiu

auto 1In cadrul unei conferinte de presa, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu a facut o scurta expunere a activitatilor efectuate saptamana trecuta. Edilul sef a precizat ca dupa Forumul privind Strategia Dunarii de la Budapesta – unde a fost invitat in calitate de prim – vicepresedinte al CODCR, a fost si la Strasbourg, unde a avut loc Consiliul Puterilor Locale si Regionale.
Vizita pe care a facut-o insa in Belgia, la unul dintre cele mai mari complexe expozitionale de mijloace de transport in comun urban si turistic – in localitatea Kortnijk – a fost de interes imediat pentru municipiul Giurgiu.
“Axa 4 din Programul Operational Regional (POR) ne aloca, dintr-un total de 23 de milioane de euro, 2 milioane de euro pentru achizitionarea de autobuze ecologice de transport in comun. Anul viitor vom elabora studiul de fezabilitate pentru achizitionarea a cel putin 10 sau 12 astfel de autobuze si nu ne puteam lasa doar in seama firmelor de consultanta. Am optat, la o prima vedere, pentru autobuze de maximum 10 metri lungime, cu capacitate de 40/70 de locuri, rampa pentru persoanele cu dizabilitati, aer conditionat si incalzire, care folosesc ca si combustibil gaz natural comprimat”, a precizat Nicolae Barbu.auto 2Edilul sef a mai spus ca preturile unui astfel de autobuz variaza in functie de firma producatoare intre 150.000 – 350.000 de euro, iar varianta la care, cel mai probabil se va orienta municipalitatea va fi de 200. 000 de euro/autobuz. Giurgiuvenii le vor vedea pe strazi cel mai curand in anul 2019. Restul sumei, pana la 23 de milioane de euro va fi folosita pentru infrastructura rutiera (asfaltari, piste de biciclete, semne de circulatie, statii de alimentare, etc.), toate integrate in Planul de Mobilitate Urbana elaborat de municipalitate.auto 4auto 3