Cei trei (m)ucenici ALDE – Ora de lectura cu dedicatie

mUcenici copyConferinta de presa de vineri, 9 martie de la ALDE Giurgiu a fost sustinuta de trei… mucenici, intruchipati de cei trei consilieri municipali ai acestei formatiuni politice.
“Eroii” de care vorbim s-au jertfit pe altarul politicii, transformand conferinta de presa intr-o veritabila ora de lectura.
De fapt a fost vorba despre un bilant al activitatii lor, de consilieri alesi in Consiliul municipal de catre cetateni. De aceea nu am inteles nemultumirea lor fata de “numarul prea mare de sedinte extraordinare” (31 de sedinte de Consiliu, din care 11 sedinte ordinare si 20 de sedinte extraordinare, in anul 2017. De remarcat ca 4 din cele 11 extraordinare au avut loc numai in luna decembrie 2017).
Cel mai calm si la obiect dintre consilieri a fost prof. Gheorghe Gadea care, fara sa pozeze in “mucenic” a prezentat o statistica a sedintelor, a proiectelor discutate si aprobate sau respinse, dupa caz (Din cele 528 de proiecte, 516 au primit voturile consilierilor ALDE).
In schimb, Alexandru Vladu, inconjurat de planse cu statistici, cifre si sublinieri cu marker, parea ca are bateriile proaspat scoase de la incarcat… Ne-a recitat (cu talent actoricesc, pe doua voci) pasaje intregi din dialogurile domniei sale din stenogramele de sedinta, cu primarul Nicolae Barbu.
De aici am inteles ca, daca primarul Barbu l-ar fi ascultat cu atentia cuvenita, multe lucruri ar fi mers altfel in Primarie (Spre bine sau spre rau? – N.R.)
Ionel Muscalu a vorbit putin despre activitatea de… mucenic in CL, insa am aflat ca anul trecut a luat cuvantul de 16 ori (Probabil ca de cel putin zece ori a spus ca e de acord cu antevorbitorii sai – N.R.) si ca sedintele extraordinare sunt legale, dar majoritatea nu sunt “atat de urgente”.
Ultima parte a (m)uceniciei lui Muscalu s-a referit (la modul negativ) la zapada, deszapezire si utilaje – cu trimiteri… (m)ucenicesti la primarul Barbu.
Conferinta de presa, care a semanat mai mult cu o ora de lectura, s-a incheiat apoteotic cu o critica la adresa angajatilor Liber Trans, care ar injura ca niste… soferi si s-ar certa cu pasagerii, folosind cuvinte gasite in garajele de pe vremea birjarilor…