Cereti-va scuze Domnule primar!

Cereti-va scuze Domnule primar!
Cereti-va scuze Domnule primar!

Membrii Clubului Rotary Danubius Giurgiu au luat la cunostinta cu stupoare de afirmatiile Dlui Lucian Iliescu – primarul Municipiului Giurgiu – facute in data de 20.12.2011 in cadrul conferintei de presa a Primariei si in data de 22.12.2011 in cadrul sedintei Consiliului Local Giurgiu in ceea ce priveste activitatile clubului si a membrilor acestuia.
Afirmatiile defaimatoare dar complet neadevarate vin in contradictie cu actiunile realizate din surse proprii de Rotary Club Danubius Giurgiu in cei 10 ani de la infiintare dupa cum urmeaza :
-centrul judetean de diabet si boli de nutritie din cadrul Spitalului de Urgenta Giurgiu – valoare de cca. 70.000 lei.
-salonul de urgenta al Sectiei Pediatrie din cadrul Spitalului de Urgenta Giurgiu- valoare de cca. 65.000 lei.
-dotarea cu obiecte de joaca pentru copii a Parcului Romtelecom -in parteneriat cu institutia pe care o conduceti :Primaria Giurgiu– valoare de cca. 28.000 lei.
-dotarea unui salon terapie intensiva din cadrul Spitalului de Urgenta Giurgiu- valoare de cca. 50.000 lei.
-dotarea cu instrumente muzicale a Scolii de Muzica “ Victor Karpis” – cca. 12.000 lei.
-dotarea cu instrumentar de pictura in valoare de cca. 10.000 lei a cercului de pictura.
-dotarea cu aparatura electronica , difuzoare si microfoane pentru Teatrul ‘ Tudor Vianu’ – valoare de cca. 25.000 lei.
-burse de studii pentru elevii liceelor in valoare de cca. 4.000 lei anual.
-dotarea cu statii de amplificare pentru trupa de muzica ‘Prichindeii (THE DWARFS)’ –in valoare de cca. 4.000 lei.
-ajutoare materiale pentru copii Directiei pentru Protectia Copilului- in valoare de cca. 5.000 lei anual.
-alimentare cu apa potabila pentru comunitatea de romi din Com. Gaiseni- jud . Giurgiu- valoare de cca. 25.000 dolari ( in cofinantare cu un club Rotary din SUA)
-biserica maramureseana de lemn din curtea Spitalului de Urgenta Giurgiu – construita majoritar din contributiile membrilor clubului.
-aparate de purificare a apei la Directia Pentru Protectia Copilului- valoare de cca. 6.000 lei
-sala de recuperare fizica din cadrul Spitalului Judetean Giurgiu – in valoare de cca. 30.000 lei.
-calculatoare performante pentru Centrul de Informatica al Colegiului National “Ion Maiorescu” in valoare de cca. 5.000 lei.
-clubul nostru este in parteneriat cu mai multe institutii publice , de educatie si invatamant. , cu diferite societati comerciale pentru promovarea excelentei in municipiul si judetul nostru , membrii sai avand o contributie semnificativa la renasterea Colegiului National “ Ion Maiorescu”
Actiunile Clubului Rotary Interntional – cea mai mare organizatie neguvernamentala din lume – singura afiliata la ONU – sunt de rasunet si grupeaza 1,4 milioane de membrii din toate tarile lumii reuniti sub principiile rotariene. Si la nivelul Clubului din Giurgiu cei 29 de membrii – de profesii diferite: profesori, avocati, doctori, notari, preoti, ingineri, tehnicieni, oameni de afaceri in diferite domenii de activitate – formand nucleul societatii civile giurgiuvene – sunt reuniti si animati de aceleasi principii si idealuri, continuand si in viitor actiunile de binefacere si ajutor in comunitatea giurgiuveana conform principiului – Investeste in societate si priveste cum creste..
Desi dl Primar sustine ca a fost Rotarian, lucru total neadevarat deoarece in nici o arhiva, atat la nivelui clubului cat si al Districtului nu se regaseste numele domniei sale, toate incercarile de implicare a Primariei in actiunile clubului s-au lovit de refuzul constant al acestuia, lucru care dovedeste contrariul afirmatiilor pe aceasta tema.
De aceea cele declarate la sfarsitul anului trecut nu sunt decat rautatile gratuite ale unei persone care nu intelege dictonul rotarian “A servi pe celalalt mai presus de sine” si nici delimitarea politicului de administratia orasului.
Clubul Rotary Danubius Giurgiu
Presedinte 2011-2012,
Ing.OVIDIU LIVIU IONESCU

N.R. Lucian Iliescu a afirmat in cadrul unei conferinte de presa, dar si intr-o sedinta a Consiliului local, ca membrii Rotary Club Danubius Giurgiu sunt niste „betivi, care se intalnesc la Taverna”… probabil la un sprit – in opinia domniei sale.
Daca domnia sa spune ca a facut parte din acest club, este de bun simt, dar si cavalereste, sa-si ceara scuze public pentru afirmatiile total deplasate si nefondate pe care le-a lansat.

Un comentariu

  1. Este sub demnitatea lui ZEUS din Olimpul giurgiului sa-si ceara scuze in fata muritorilor.ce pretentii sa avem de la un om care, la fiecare patru cuvinte lanseaza un cuvant jignitor la adresa celuilalt

Comentariile sunt inchise