Chinezii se arata din ce in ce mai interesati de Giurgiu

Dupa ce vinerea trecuta, o echipa din cadrul Primariei municipiului Giurgiu s-a intalnit in Capitala cu o delegatie din Shanghai (China), in vederea prezentarii municipiului si a oportunitatilor de investitii, duminica, 3 august, primarul Nicolae Barbu le-a prezentat pe viu chinezilor, cateva locatii din oras unde pot dezvolta proiecte de anvergura.

Din delegatia chineza interesata de municipiul Giurgiu au facut parte reprezentanti ai Comisiei Municipale de Comert din Shanghai, directorul adjunct al Departamentului de afaceri corporative, import-export al Bancii din China – filiala Shanghai, dar si cativa membri  ai conducerii unei importante companii chineze de constructii – Shanghai Construction Group Co. Ltd.

Atat in cadrul intalnirii de vineri, cat si la vizita din teren de duminica, reprezentantii delegatiei chineze au dorit sa afle cat mai multe informatii despre Portul Giurgiu, Podul peste Dunare si oportunitatea de a construi un alt pod cu capital chinez. Oaspetii chinezi s-au aratat interesati si de proiectele aflate deja in curs de implementare la Giurgiu. Pozitia strategica a municipiului, posibilitatea de transport atat pe apa cat si pe uscat (coridoarele de transport VII si IX), apropierea de Bucuresti si pietele importante de desfacere a marfurilor au constituit motivele care au determinat delegatia sa viziteze orasul si sa ia in calcul varianta de a dezvolta aici proiecte importante cu sprijinul autoritatilor locale din Giurgiu.

In urma acestor doua intalniri, municipalitatea giurgiuveana a stabilit contacte importante atat cu investitori chinezi cat si cu reprezentanti ai statului si este foarte posibila dezvoltarea unor relatii de colaborare in viitorul apropiat.

Un comentariu

  1. Neobositul nostru Primar vrea sa invatam chineza…
    Poate se leaga ceva cu ei, din moment ce au discutat si despre un nou pod peste Dunarica noatra. Au bani privitorii astia rectilinii…Succes Domnule Primar. Noi ne interesam de dictionare, matale adu aici cat mai multi… Iar daca vor veni si fetite cu ei, sa vezi rasa prietenoasa la Giurgiu peste vreo 20 de ani! Culoare de Ghizdarului, privire de Sanghai, curaj de bivolari si vrednicie de Tineretului…Sa vezi trai neneaca…

Comentariile sunt inchise