Cine are interesul sa deschida cutia Pandorei in PSD Giurgiu

Dupa declaratia de ieri a presedintelui interimar al PSD Giurgiu, Marian Mina, care a spus ca nu stie daca deputatii Razvan Cuc si Alexandru Andrei mai sunt sau nu membri ai PSD, acuzandu-i ca au adus multumiri primarilor care s-au ocupat sa aduca oamenii din localitatile lor la mitingul din 9 iunie, nu au intarziat sa apara reactiile…
Redactia noastra a cerut cate un punct de vedere celor doi deputati despre care se spune ca nu se stie daca mai sunt in PSD… Atat deputatul Razvan Cuc, cat si deputatul Alexandru Andrei au raspuns solicitarii noastre, iar mai jos va prezentam punctele de vedere ale celor doi demnitari.
Primul care a avut de facut un comentariu al acestei declaratii razboinice a fost deputatul Razvan Cuc:
“Sunt profund dezamagit de acea declaratie nepotrivita a presedintelui interimar al organizatiei PSD Giurgiu.
Da, am transmis multumiri primarilor, pentru ca datorita lor, Giurgiu s-a situat pe locul I si la acest miting, si tot pe locul I la alegerile parlamentare sau locale. Datorita acestor primari – niste oameni minunati – am fost ales deputat de Giurgiu. Si tot datorita acestor primari, domnul presedinte interimar este pe functia care este si pe functia de presedinte al Consiliului Judetean …
De aceea, consider ca aceasta declaratie nepotrivita a domnului presedinte interimar este complet lipsita de maturitate politica, avand in vedere actualul context, in care urmeaza ca opozitia sa introduca o motiune de cenzura.
Prin astfel de declaratii, domnul presedinte interimar nu face decat sa dezmembreze unitatea partidului.
Cred ca a sosit momentul ca ambitiile personale sa fie lasate deoparte, iar eforturile sa fie concentrate pe unitate si pe apropierea de cei care ne-au dat votul.
Personal, am fost si sunt dedicat Partidului Social Democrat, indiferent de ceea ce barfesc unii pe la colturi si cafenele”, a declarat Razvan Cuc.

Deputatul Alexandru Andrei are un punct de vedere oarecum asemanator cu al domnului Razvan Cuc, insa, daca studiem textul cu atentie sesizam nuantele si… tonurile care fac diferenta:
„Am citit cu surprindere recenta declaratie a domnului Marian Mina, o declaratie venita intr-o perioada dificila pentru PSD, partid care se confrunta cu o iminenta motiune de cenzura a Opozitiei in Parlament.
Nu doresc sa comentez afirmatiile domnului Marian Mina, pentru ca le consider infantile. In schimb vreau sa ii asigur pe toti colegii mei din PSD ca imi fac datoria de parlamentar, atat fata de partid, cat si fata de alegatorii care mi-au acordat votul lor acum doi ani.
Prin intreaga mea activitate – atat in plenul Camerei Deputatilor, cat si ca secretar al Comisiei de Aparare – am sustinut cu tarie Guvernul si programul de guvernare al Partidului Social Democrat.
De aceea, consider ca afirmatiile la care am facut referire la inceput, sunt puerile, dovedesc o lipsa de experienta politica si nu reprezinta un motiv de ingrijorare.
Poate va intelege si domnul Mina ca rezultatele organizatiei PSD Giurgiu se datoreaza, in primul rand primarilor si organizatiilor locale din teritoriu.”