Cine calca pe acceleratia deszapezirilor în municipiul Giurgiu?

Cine calca pe acceleratia deszapezirilor în municipiul Giurgiu?
Cine calca pe acceleratia deszapezirilor în municipiul Giurgiu?

O hotarâre a Consiliului Local al municipiului, prevede ca degajarea zapezii si a ghetii de pe trotuare si din jurul imobilelor este obligatia cetatenilor, a asociatiilor de proprietari si a agentilor economici sau institutiilor, dupa caz. Acestia trebuie sa înlature zapada si gheata din zona cladirilor pe care le detin.
Purtatorul de cuvânt al Primariei a precizat ca angajatii primariei au iesit pe teren, repartizati pe zone, „pentru a explica locuitorilor din municipiu ca trebuie sa se ocupe de curatarea zapezii si a ghetii din jurul cladirilor pe care le detin. Normele stabilite în acest sens prevad si sanctiuni, dar conducerea Primariei nu considera ca trebuie aplicate amenzi, ci doreste sa constientizeze populatia cu privire la aceasta obligatie, care este si una cu caracter civic. Administratia Domeniului Public si Privat se va ocupa permanent de deszapezire, potrivit responsabilitatilor pe care le are, dar este important sa întelegem ca este în interesul nostru, al tuturor, sa contribuim la aceasta activitate”.
Bravoo. Excelent. De bun simt. Civism cât cuprinde.
Unii dintre giurgiuveni au înteles, si chiar au trecut la actiune. Altii, însa nu i-au dat nicio atentie Elsei. De ce. Uite-asa. Pentru ca de ce? Pentru ca pe strazile din municipiu, DADP-ul, si cine s-o mai ocupa de deszapezire (poate ne spune purtatorul de cuvânt si firmele care au luat bani si care ne lasa cu strazile vraiste) se circula greu, la zile bune dupa ce s-a potolit viscolul. Si nici cantiati masive de zapada nu se poate spune ca au fost.
De ce nu da Primaria amenzi? Sa vedem ce declara secretarul Primariei, domnul Petre Rosu:
„În general, oamenii au inteles si au deszapezit in fata curtilor si a institutiilor. Nu am apelat la amenzi pana acum si nu cred ca este cazul sa-i amendam pe oameni pentru ca si asa sunt saraci”.
Pentru orice alt motiv, oricare dintre cetatenii municipiului poate fi sanctionat (în spiritul si litera legii), dar pe edili, i-a gasit mila de „giurgiuvenii mei” saraci?
Hai sa fim seriosi. Este foarete periculos, ca înainte cu patru luni de alegerile locale, sa te pui rau cu electoratul. Înseamna sa fii iresponsabil, sa vrei sa pierzi alegerile.
Si mai este un motiv.
Daca se gaseste vreun guraliv de giurgiuvean sa strige în gura mare ca strazile sunt necuratate de gheata si zapada. Ca chiar pe strazile centrale se circula mai rau ca pe sleaurile din cel mai napastuit catun…
Ce face Primaria? Se amendeaza singura? Urât, pentru ca acelasi giurgiuvean ar putea sa nu fie de acord sa se plateasca amenda din banii contribuabililor… Si atunci o sa se duca la prefect sa o sa-l roage sa-i traga o mama de… amenda personal si particular chiar edilului sef.
Lasând gluma deoparte, chiar nu se gasesc niste metode sa scapam de cosmarul ghetii de pe strazi? Sare, clorura de calciu, nisip… Orice, numai sa dispara gheata… Pe Bulevardul CFR si pe soseaua Ghizdarului, plus înca o serie de strazi, este o adevarata aventura, pentru oricine sa se încumete sa calce brusc pe acceleratie sau frâne…
Poate calca cineva pe acceleratia deszapezirilor…