Clubul Rotary Danubius Giurgiu – un nou presedinte, mai multa transparenta

Noul presedinte al Clubului Rotary Danubius Giurgiu, pentru anul Rotarian 2018/2019 – Ramona Iordache – a ales si a obtinut acordul unanim al membrilor Clubului, pentru o mai mare transparenta a activitatilor si actiunilor acestei organizatii.
Insotita de vicepresedintele si secretarul organizatiei – Marian Mihalcea, de responsabilii cu relatiile publice – Liliana Ciobanu si George Csender, Ramona Iordache a prezentat presei coordonatele programului pentru acest an Rotarian, care a inceput de la 1 iulie: Educatie, Social, Sanatate.
In domeniul Educatiei, o serie de proiecte sunt menite sa sustina excelenta, unul dintre acestea, Concursul de inot, in parteneriat cu “Prietenii de langa tine”, tocmai a avut loc la piscina de la Scoala nr. 8.
La 1 septembrie, “Ghiozdanul pentru scoala” este o alta actiune, urmata de proiectul “ROTARY SUSTINE EXCELENTA”, un proiect prin care se vor acorda burse de excelenta elevilor merituosi.
Tot in domeniul EDUCATIE va fi organizat si sustinut un concurs de atletism, iar in cadrul Balului Rotary vor fi premiati olimpicii giurgiuveni.
In domeniul SOCIAL sunt trei proiecte care ne-au atras atentia:
– “Mos Craciun exista!” – actiune in care se vor oferi cadouri pentru copiii din familiile nevoiase;
– “Bunici fara nepoti” – o actiune in sprijinul batranilor;
– “Daruieste un zambet, fa un copil fericit”.
Cea de-a treia coordonata se refera la SANATATE, domeniu in care Rotary Danubius Giurgiu a avut mai multe proiecte in ultimii ani…
Un program de educare a elevilor din scolile gimnaziale, organizat pe 14 noiembrie (Ziua diabetului), in care specialisti in domeniu le vor vorbi copiilor despre regimul alimentar sanatos si nevoia de miscare.
De departe cel mai generos proiect in acest domeniu este un program care va fi derulat in mediul rural – “Sanatate inainte de toate”. Dupa ce vor fi identificate comunitatile tinta, pe langa programul educativ, copiii vor primi produse de igiena corporala: sapun, pasta de dinti si periute, etc.
Presedintele Clubului Rotary Danubius Giurgiu, Ramona Iordache a vorbit si despre actiunile de voluntariat in care membrii clubului vor fi implicati direct:
“In 30 iulie vom face curatenie la fantana de la intersectia din Daia – aceasta actiune marcand de fapt inceputul unor actiuni mai ample. ROTARY PLANTEAZA este o actiune in care vom planta 100 de copaci de dimensiuni mari – o mica padure – care sa simbolizeze implinirea celor 100 de ani de la Marea Unire.
In 15 septembrie ne alaturam organizatiei Let’s do it si vom participa la Marea curatenie, iar in 30 octombrie vom organiza un spectacol pentru strangere de fonduri – este vorba despre un caz social – si sa nu uitam de traditionalul concurs de pescuit, “Crapul Rotarian”, organizat tot pentru strangerea de fonduri.
Proiectul Balului Rotary de anul acesta prevede amenajarea salii de asteptare a sectiei de oncologie a Spitalului Judetean. Urmeaza sa purtam discutii cu conducerea unitatii spitalicesti, pentru a nu ne suprapune cu proiectele deja existente”, a precizat Ramona Iordache.
Clubul Rotary Danubius Giurgiu are in acest moment 23 de membri (21 de barbati si 2 doamne), iar tema anului rotarian 2018/2019 este “Be the inspiration” – Sa fim inspiratia.