Comisarul-sef Teofil Parasca, împuternicit pentru 6 luni la conducerea IPJ Giurgiu

Teofil Parasca, împuternicit pentru 6 luni la conducerea IPJ Giurgiu
Teofil Parasca, împuternicit pentru 6 luni la conducerea IPJ Giurgiu

Numirea lui Parasca a fost decisa dupa ce fostul sef Nicolae Dobrin, propus pentru trecerea într-o functie inferioara în urma mai multor nereguli constatate la IPG Giurgiu, printre care si incidentul soldat cu moartea baschetbalistului american Hardy Chauncey, a iesit la pensie.
Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, afirma în 14 octombrie, ca la Politia Giurgiu, „per ansamblu, activitatea lasa foarte mult de dorit”, mai ales în ceea ce priveste conducerea institutiei, apreciind ca seful Inspectoratului este „un om iresponsabil, care se gândeste strict la el”. Ulterior, la Giurgiu, in cadrul unei conferinte de presa, Traian Igas declara ca pana la jumatatea lunii decembrie, Politia din Giurgiu va avea un nou sef.
Fostul sef al IPJ Giurgiu, Nicolae Dobrin, a fost cercetat prealabil în acest an pentru ca nu a luat masuri de supraveghere a grupurilor care produceau conflicte stradale si pentru degenerarea infractionalitatii cu violenta în judet.
Înca din decembrie 2010, ministrul de Interne, Traian Igas, sesizând grave carente în actul managerial, a trimis Corpul de control al ministrului la IJP Giurgiu. La finalul anchetei, ministrul a aprobat declansarea procedurilor cercetarii sub aspect disciplinar a lui Nicolae Dobrin pentru 38 de fapte si cercetarea prealabila a 11 ofiteri.
În urma verificarilor facute de Corpul de control a fost sesizat Consiliul de disciplina al IGPR, pentru luarea în discutie a abaterilor sefului IPJ Giurgiu.
Dupa finalizarea analizei, Consiliul de disciplina a propus inspectorului general al IGPR trecerea într-o functie inferioara, pâna la nivelul de baza al gradului detinut, de comisar sef de politie.
Masura propusa de Consiliul de displina a fost aprobata de ministrul de Interne. Ulterior, seful IPJ Giurgiu a contestat în instanta atât decizia privind trecerea într-o functie inferioara, cât si calificativul primit în 2010.
Instanta a admis cererea lui Nicolae Dobrin de suspendare a deciziei de trecere într-o functie inferioara pâna la o solutie definitiva a instantei privind anularea dispozitiei. Ulterior, Nicolae Dobrin a iesit la pensie.