Comunicat de presa / Voestalpine deschide centrul de prelucrare a otelului la Giurgiu

Comunicat de presa / Voestalpine deschide centrul de prelucrare a otelului la Giurgiu
Comunicat de presa / Voestalpine deschide centrul de prelucrare a otelului la Giurgiu

Investitia de la zero a producatorului austriac de otel Voestalpine va fi finalizata în aceasta vara. Fabrica situata la Giurgiu va avea o capacitate de productie anuala de 130.000 tone de foi de otel, cu posibilitatea de a fi dublata daca este necesar. Produsele vor fi livrate în tari precum România, Serbia, Bulgaria sau Turcia.

Stefan Einfalt, membru în Consilul Director si coordonatorul Voestalpine Steel Service Center (SSC) România a declarat: „Dorim sa furnizam produse si servicii de cea mai buna calitate clientilor nostri din industriile auto, electrocasnice si constructii, începând din luna august a acestui an. Scopul nostru este de a deveni  un furnizor lider în Europa de Sud-Est în ceea ce priveste calitatea si încrederea în produsele noastre”.

Investitia totala se ridica la aproximativ 20 milioane de euro si include finantarea de aproximativ 5 milioane de euro de la Fondul pentru Dezvoltare Europeana Regionala (FDER) prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice – POS CCE – „Investitii pentru viitorul tau”. Investitia mai include contributia de 14% din confinantare a statului român prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Giurgiu este o locatie buna pentru transportul naval al materiei prime si altor materiale de la otelaria  grupului Voestalpine din Linz, datorita accesului la Dunare. De asemenea, orasul dispune de conditii ideale pentru logistica si acces facil la pietele de desfacere viitoare. Fabrica este o investitie de la zero dezvoltata pe o suprafata de aproximativ 9.500 metri patrati din suprafata totala a proprietatii de patru hectare.

„Cererea pentru produse si servicii de calitate si accesul facil al fabricii din Giurgiu la clientii actuali si potentiali vor contribui la succesul nostru în regiune”, a adaugat Einfalt. Fabrica va avea aproximativ 50 de angajati care au fost recrutati din Giurgiu. Echipele au început deja  instruirea în afara tarii, la fabricile Voestalpine din Polonia si Austria pentru a se perfectiona la standarde înalte, înainte ca fabrica sa devina operationala.

Grupul Voestalpine

Grupul Voestalpine este activ la nivel global în domeniile de procesare si tehnologie: produce, proceseaza si dezvolta produse din otel de înalta calitate. Grupul este reprezentat prin 360 de companii care produc si comercializeaza produse din otel în peste 60 de tari, pe cinci continente, si este listat din 1995 la Bursa de Valori din Viena. Prin produsele sale din foi de otel de cea mai înalta calitate, grupul este unul dintre partenerii de prestigiu ai industriilor auto, electrocasnice si energetice în Europa, iar la nivel international pentru industria de petrol si gaze naturale. Grupul Voestalpine este lider mondial în tehnologia pentru productie, instrumente si sectiuni speciale din otel. În anul financiar 2011/12, Grupul voestalpine a generat venituri de peste 12 miliarde de euro si un rezultat operational (EBIT) de 704 milioane de euro. Grupul are aproximativ 46.500 de angajati în întreaga lume.

Grupul Steel Service Center

Parte a Voestalpine Steel Division, Grupul Steel Service Center este un centru de competenta care reuneste diviziile de procesare de înalta precizie si de cea mai buna calitate a tablei canelate si a foilor de otel, laminate, la cald sau la rece. Centrele de servicii Voestalpine din Europa sunt situate în proximitatea principalilor clienti, fiind localizate în Linz (Austria), Tychy (Polonia), Cittadella, (Italia) si Stuttgart (Germania).

5 comentarii

  1. STAN ai mare dreptate, daca nu aveai recomandare de la cine trebuie nu aveai ce sa cauti la interviu, indiferent cata meserie ai fi stiut. As vrea sa vad daca vor reusi sa termine ceva anul asta, ca de cand se chinuie…

  2. alo! s-a terminat campania electorala,lucica nu a iesit daca nu stiati. iar o bagati p-asta cu „vostalpine”? pai filmu’asta joaca de 3 ani la giurgiu,treceti pe balta si va convingeti.PS. te pomenesti ca chiar se face… au scapat austriecii de comisionu cersit de imparat

  3. In trecut domni de la Voestalpine Giurgiu se laudau ca in fabrica vor muncii aproximativ 200 de angajati ca acum sa aflam ca de fapt numarul acestora se ridica la doar 50 plus ca daca voiai sa te angajezi iti trebuia si o anume recomandare de la o institutie publica locala

Comentariile sunt inchise