Consiliul Judetean… s-a sucit! Festivalul “In memoriam Marin Ghiocel”, sustinut finaciar (numai) de Primarie

Iubitorii muzicii populare pot sta linistiti: Festivalul folcloric “In memoriam Marin Ghiocel” se va tine. Numai ca va fi sustinut doar de primaria Giurgiu. Iar locatia nu va mai fi la Teatrul “Tudor Vianu” ci la Ateneul “Nicolae Balanescu”.
De ce a renuntat Consiliul Judetean sa cofinanteze acest Festival?
Ani de zile, Festivalul, organizat de Centrul Cultural “Ion Vinea” a fost sustinut financiar cu fonduri de la Primaria Giurgiu si Consiliul Judetean.
Anul acesta, Consiliul Judetean… s-a sucit.
Intr-o conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu a comentat aceasta intoarcere la 180 de grade a conducerii CJ Giurgiu…
Edilul sef a precizat ca in primavara acestui an a stabilit, impreuna cu presedintele CJ, ca Festivalul de anul acesta va avea durata de trei zile, cea de-a treia zi fiind dedicata Centenarului.“Costurile nu sunt mici. In fiecare an, festivalul Marin Ghiocel, cu tot ce inseamna artisti, scena, plus cheltuielile noastre, duceau cam în jur de 200.000 de lei, pentru doua zile. Am discutat cu domnul Marian Mina sa facem pe din doua, ca anii trecuti. Anul asta am zis sa fie 300.000 de lei, pentru ca avem sic ea de-a treia zi de spectacol. Dansul a zis ca nu putem sa facem jumate, jumate, ci poate participa cu 100.000 de lei. E OK. Asta se intampla prin martie – aprilie.
In luna iunie a zis ca CJ nu are bani. Am făcut o adresă oficiala si raspunsul a fost ca, din considerente financiare, nu sunt bani si nu vor finanta acest festival. Noi intre timp contractasem servicii, insa ne-am repliat si am zis ca o sa ne limitam strict la ce avem.
Nu vreau să intru în amanunte, dar s-a aprobat sa se faca trei sensuri giratorii, așa la limita…Trei sensuri giratorii in Bolintin Vale cu doua sute si ceva de mii de lei. Adica nu poti sa-ti ții promisiunile dar in schimb angajezi cheltuieli noi… Pentru ca poate ultima oara cand s-a invartit pe langa sensurile alea a zdranganit mașina? Chiar sunt suparat! Pai daca e asa, ne asociem si noi, municipiul, cu CJ si facem si noi – pe banii CJ – niste sensuri giratorii, reparam niste strazi…
Vom sustine singuri evenimentul, pentru ca nu putem întrerupe o traditie frumoasă… Din pacate, va trebui sa mutam si locul de desfasurare, de la Teatru, la Ateneu.
Pentru mine, un lucru este clar: omul care n-are cuvânt, are valoare zero!”, a declarat primarul municipiului Giurgiu.