Contraatac! Marin Anton: “Sursa intrebarilor lui Marian Mina – Niculae Badalau si Catalin Corbea!”

M. Anton PNLRazboiul dintre Marin Anton (PNL) si Marian Mina (PSD) este departe de a se fi incheiat. Intr-o conferinta de presa de vineri, 20 octombrie, presedintele PNL Giurgiu a raspuns intrebarilor lui Marian Mina, dar a plusat cu alte acuzatii al caror destinatar este, pe langa Marian Mina, prefecta Lavinia Crisu.
Cu o tableta in fata, Marin Anton a raspuns punctual la fiecare intrebare pe care i-a adresat-o ieri in conferinta de presa a PSD, Marian Mina…
Marian Mina: Are ceva sa ne spuna el si doamna director Velican din perioada 2012 – 2016 despre returnarile de TVA. Ma refer la firmele agricole, care erau nevoite sa solicite de doua sau trei ori returnarile de TVA. Daca isi mai aduce aminte de IAS Mihailesti?
Marin Anton: Nu am avut si nu am nicio treaba cu returnarile de TVA. In anul 2014 am avut un denunt cu un martor protejat la DNA, insa dosarul este clasat. Nici directorul de la Finante nu are nicio treaba cu returnarile de TVA. Insa vreau sa spun ca in toata tara a fost o perioada cand returnarile de TVA se faceau cu mare intarziere. Informatia sau intrebarea aceasta este fara nicio relevanta.
Marian Mina: Daca stie de vreo factura de la V&V Trading de consultanta juridica… Sunt curios de ce avea omul ala nevoie de consultanta juridica ca sa scrie o cerere de returnare de TVA?
Marin Anton: Firma de care spune domnul Mina nu a avut niciodata in obiectul de activitate, consultanta juridica. Ori este o minciuna sfruntata, ori domnul Mina n-a pus intrebarea bine…
Marian Mina: Poate ne explica cum a operat SC Maria Group in Port, cand era domnul Anton ministru secretar de stat la Transporturi.
Marin Anton: Chiar nu stiu… In portul Constanta sunt multe contracte de operare si acestea nu se fac de pe o zi pe alta… Sa ii intrebe pe cei de la firma sau pe domnul Jihad, sau pe Catalin Corbea, care are o relatie directa cu domnul Jihad.
Marian Mina: Mai este o factura de la SC Rom Serv SRL de 150.000 de euro si sunt curios daca a fost achitata, ca eu stiu ca are peste patru ani de cand sta neachitata.
Marin Anton: As putea sa raspund in bascalie, pentru ca nu stiu nicio firma… Rom Serv… Daca se refera insa la Rom Sem, este altceva. La aceasta firma, pana in anul 2014, administrator a fost doamna Corbea, sotia primarului din Prundu. Din 2014, cand am separat afacerile, Rom Sem este a mea si Total Grup a lui Catalin Corbea. Despre acea factura nu stiu nimic, insa sigur nu am in contabilitate o astfel de factura. Mina este atat de profesor de sport incat nu stie ca 100 de tone de grau nu pot niciodata sa ajunga la 150.000 de euro! Eu nu am facturi neachitate.
Marian Mina: Exista o reclamatie la domnul Anton, de la o persoana care la vremea respectiva era director al Agentiei Domeniilor Statului, pentru un presupus trafic de influenta cu terenul de la Baneasa.
Marin Anton: In urma cu mult timp a aparut in ziarul “Adevarul” un articol in care eram acuzat ca fac trafic de influenta pentru terenul de la Baneasa. Exista insa o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in aceasta speta, domnul respectiv este la penitenciar, iar Rom Sem lucreaza acest teren pe o hotarare data de Justitia din Romania… L-a bagat Corbea la inaintare ca pe un pitigoi…
Marian Mina: Cine este administratorul Rom Serv SRL? Este cumva sora doamnei Velican de la Finante?
Marin Anton: Repet, nu stiu ce firma este Rom Serv… Insa o sa raspund: nu sunt asociat in nicio firma cu doamna Velican sau sora dansei. Pana in anul 2012, da, am avut asociati in vreo 5 firme…
Marian Mina: Sotul doamnei Oprea, nu cumva este fostul director general al Directiei Economice de la IGP Bucuresti? Este o persoana pe care domnul Anton s-a chinuit foarte mult sa o aduca inspector sef la IPJ Giurgiu, dar i-a dat cu flit domnul Blaga.
Marin Anton: Da, sotul doamnei Oprea, Marius Oprea este la IGP, insa are alta functie… In 2012 am dorit s ail aduc pe domnul Oprea sa ocupe postul de inspector sef la IPJ Giurgiu
Marian Mina: Mai sunt doua firme ale domnului presedinte Anton: SC Marago SRL de la Buzau – care se ocupa de procesarea si productia legumelor si fructelor – este un proiect European prin PNDR. Din zvonuri am aflat ca lucrarile de constructii au fost facute in regie proprie si decontate din banii europeni. Poate verifica cineva daca acele lucrari sunt supraevaluate…
Marin Anton: Domnul Mina nu se pricepe – nu exista expresia “se ocupa de procesarea legumelor de fructe”, dar intelegem, e profesor de sport. Da, firma exista, insa nu este a mea ci a fiicei mele si nu este la Buzau ci in Giurgiu. Probabil ca domnul Mina se refera la proiectul care acum este inchis, verificat de autoritati totul este in regula si este inchis. Domnia sa chiar isi inchipuie ca te poti juca cu fondurile UE?
Marian Mina: Este interesant cum a intrat domnul Anton in posesia celor 200 de hectare de livada si padure de la Buzau – comisia judeteana de la fondul de mediu din Buzau cerceteaza aceasta speta.
Marin Anton: Asta este de cascadorii rasului… O astfel de comisie nici macar nu exista, domnul Mina si-a luat gresit notite… Nu se poate sa spui la presa astfel de enormitati, te descalifici. Dar ii spun, daca vrea sa stie: contractele de vanzare-cumparare sunt din 2003, sa nu se mai faca de ras in fata presei.
Marian Mina: Mai are 40 de hectare de vie in comuna Frumusani – printr-o finantare 100% nerambursabila din bani europeni (14.000 euro/hectar). Sumele au fost decontate pe SC Rom Serv SRL – asta e fraudare de fonduri europene.
Marin Anton: Asa este. Si aici am avut o sesizare, insa proiectul este inchis. Au trecut deja si cei 5 ani de monitorizare… Nu exista nicio suma nedecontata cu RomSem, Proiectul a fost realizat in perioada 2009/2010, iar atunci la RomSem, administrator era doamna Corbea…
Nu mai este nimic de comentat, razboiul este unul care pe care, iar… spectatorii sunt cei care au de pierdut.