Crește numărul de… pozitivi în județul Giurgiu – doua cazuri la Poliția Județeană și la Poliția de Frontieră

În ultima perioadă, în fiecare zi, județul Giurgiu contribuie la “planul național” de persoane depistate pozitiv la testarea pentru COVID-19, cu 15/20 de cazuri. Nimeni însă, nici DSP, nici Instituția Prefectului, nici CJSU nu sulfă nimic despre cum și unde se testează.
Pentru că, una este ca numărul de infectați zilnic (mare pentru un județ atat de mic) să fie depistați în focare și cu totul altceva dacă sunt depistați la testări dispersate, aleatorii.
Abia ieri, după insistențele unui jurnalist din Giurgiu, Prefectura a catadicsit să răspundă lapidar, spunand că “sunt cazuri izolate, nu focare”
“Într-adevăr, numărul persoanelor confirmate pozitiv a crescut în ultimele zile, dar, din fericire, nu vorbim de focare, ci de cazuri dispersate în tot județul. Sunt cazuri izolate, nu focare”.
După scurt timp, Instituția Prefectului mai vine cu o precizare, informandu-ne că la doua instituții importante, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) și Inspectoratul Poliției de Frontieră (ITPF) s-a înregistrat cate un caz pozitiv…
“Precizăm că în intervalul 01 – 04. 09. 2020, a fost înregistrat 1 caz pozitiv la ITPF Giurgiu și 1 caz pozitiv la IPJ Giurgiu. Cu scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19, la cele 2 instituții publice menționate s-au luat următoarele măsuri: izolarea persoanelor confirmate în unități spitalicești, carantinarea contacților direcți ai persoanelor confirmate pozitiv, dezinfectarea spațiilor de lucru, monitorizarea persoanelor rămase la muncă, care nu au fost contacți direcți. Celelalte cazuri confirmate pozitiv în intervalul menționat sunt dispersate în tot județul, fără a proveni din instituții publice”.
I.D.