Crochiu – De ce s-a autodetonat “in direct” prefectul de Giurgiu

Intr-un material difuzat la un post de televiziune central, prefectul de Giurgiu, Adriana Putaru, a uimit cetatenii giurgiuveni.
Intr-un sir de acuzatii la adresa sefului Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Giurgiu, doamna prefect “scapa” si o marturisire care la nivel de municipiu si judet circula doar la discutiile… in soapta, cu specificatiile: “se aude ca” si “sa nu spui ca stii de la mine”…
Asadar, la nivel de zvon se auzise ca doamna prefect ar fi fost surprinsa de politisti la liziera unei paduri la cativa km de Ghimpati, in compania unui primar dintr-o localitate care este la distanta de 25/30 de km de zona respectiva. Desi s-a auzit de “intamplare”, doar o publicatie online a batut un oarecare apropos, fara nume si prenume…
In fond era vorba despre chestiuni personale…
Insa, dupa aparitia “autodenuntului” doamnei Adriana Putaru, subiectul nu mai este unul tabu, ci unul public. Dincolo de ceea ce declara doamna prefect, surse credibile povestesc intamplarea astfel:
“In 5 februarie s-a primit un apel la 112, care anunta ca la cativa kilometric de localitatea Ghimpati, la liziera padurii, s-au auzit focuri de arma. Doua masini de politie s-au deplasat la fata locului (initial a fost una, dar politistii vazand doua autoturisme oprite la marginea padurii, nestiind la ce sa se astepte, au chemat intariri). Au fost legitimate persoanele aflate intr-un jeep Porche Cayenne si au fost perchezitionate atat jeep-ul, cat si o Dacia Logan cu numar de Buzau”.
Acuma, doamna prefect, cu gurita ei spune ca era “pe zona” si ca i-a fost perchezitionat autoturismul. Deci era acolo.
De ce dracului e de vina Catalin Georgescu (seful IPJ Giurgiu) ca doamna zburda pe campiile judetului, este greu de priceput. Asteptam cu interes un punct de vedere al organelor care (cel mai probabil) ancheteaza aceasta speta, in care speram ca a fost audiata si persoana care a sesizat 112.
Iar de la doamna prefect, pe care a luat-o gura pe dinainte, asteptam o pozitie oficiala: daca facea vreo retrocedare de padure, cine era personajul cu jeep-ul, chestii, picanterii…
Sunt mai multe zicale din strabuni de care, nu numai ca inalt functionar public, dar si ca om obisnuit, e musai sa tina cont cand se lanseaza in declaratii delicate: “Ai vorbit cand trebuia sa taci”, “Ai iesit din padure sa iti faci nevoile-n drum”, “Ai dat cu bata in balta”, etc. Dar fraza care se potriveste cel mai bine in cazul de fata este un citat din basmul “Povestea porcului” scris de Ion Creanga:
“De te-a învăţat cineva, rău ţi-a priit, iară de-ai făcut-o din capul tău, rău cap ai avut!”
Trecand de aberantul si de neintelesul autodenunt, restul ”materialului” este de fapt un sir de acuze cu adresa fixa: seful Inspectoratului Judetean de Politie. Ba ca nu a aflat cine i-a taiat cauciucurile la masina, ba ca nu isi face datoria asa cum doreste Institutia Prefectului…
Monologul doamnei in cauza, pus in contextul acuzatiilor lui Niculae Badalau la adresa aceluiasi sef de politie, intarzierea nepermis de mare pana la numirea pe post a actualului sef al IPJ, avizul nergativ la care si doamna a avut un “interes”, ne arata cat de lung este bratul caracatitei politice si cata mizerie “zace” in troaca politica.

Ion Diaconescu